UPDATE #NOW

Αγόρια φορούν φούστες στο σχολείο σε διαμαρτυρία κατά του κανόνα ’όχι σορτσάκια’


23 Ιουνίου 2017

2000.jpg

Όταν η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 30 βαθμούς αυτή την εβδομάδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα έφηβα αγόρια ρώτησαν τους δασκάλους τους αν μπορούσαν να αλλάξουν τα μακριά παντελόνια τους και να φορέσουν σορτσάκια. Η απάντηση που τους δώθηκε ήταν όχι -τα σορτσάκια απαγορεύονταν υπό την πολιτική του σχολείου σχετικά με τις στολές.

Όταν διαμαρτυρήθηκαν για το ότι τα κορίτσια ήταν ελεύθερα να φορέσουν φούστες, το σχολείο -αναμφίβολα αστειευόμενοι- απάντησε πως μπορούσαν να φορέσουν φούστες αν ήθελαν. Οπότε την Τετάρτη, μία μεγάλη ομάδα αγοριών το πήραν τοις μετριτοίς και το έκαναν. Η κλίμακα της επανάστασης μεγάλωσε την Πέμπτη, όταν περίπου 30 αγόρια εμφανίστηκαν με τις καρό φούστες της σχολικής στολής.

Τα αγόρια ανέφεραν πως το συναίσθημα ήταν "αναζωογονητικό," και μπορεί η θερμοκρασία στο Exeter να κατέβηκε στους 20 βαθμούς, αλλά μερικά αγόρια είπαν πως απολάμβαναν την ελευθερία που τους προσέφερε το ρούχο και πως σκοπεύουν να συνεχίσουν να το φορούν.

Το σχολείο είπε πως προετοιμάζεται να επανεξετάσει την πολιτική του στο μέλλον, πόσο μάλλον αφού η επανάσταση εμφανίστηκε σε όλα τα media του κόσμου.

Ας ελπίσουμε πως τέτοιου είδους αυστηρές πολιτικές σε σχολεία θα επανεξεταστούν γενικά.

 

 

Πηγή: http://www.bbc.com

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα