UPDATE #NOW

Μία γυναίκα είχε 27 φακούς επαφής στο μάτι της και δεν το ήξερε


Αφροδίτη Σακκά

19 Ιουλίου 2017

mati.jpg

Διαβάστε εδώ: Αυτή η γυναίκα κατέστρεψε τέχνη αξίας 200.000 δολαρίων για μία selfie

Χειρουργοί στην Αγγλία αφαίρεσαν πέρυσι 27 φακούς επαφής από το μάτι μιας γυναίκας, όπως ανέφεραν στο Τhe BMJ στις αρχές αυτού του μήνα. O Rupal Morjaria, ένας εξειδικευμένος οφθαλμίατρος που ασχολήθηκε με την υπόθεση, δήλωσε στο Refinery29, πως 17 από τους φακούς ήταν κολλημένοι μαζί με φλέγμα ματιού και πως στην αρχή έμοιαζε σαν μία "μπλε μάζα." Αφού οι χειρουργοί αφαίρεσαν τη μάζα, μετά από ένα χειρουργίο ρουτίνας για καταρράκτη, κατάλαβαν πως στην πραγματικότητα ήταν πολλοί φακοί επαφής χαμένοι μέσα στο μάτι.

Ο Morjaria αργότερα βρήκε ακόμα 10 μεμονωμένους φακούς επαφής.

Σύμφωνα με τον Morjaria, η γυναίκα δεν είχε καταλάβει πως υπήρχαν φακοί μέσα στο μάτι της ή πίστευε πως τους είχε χάσει. Η 67χρονη γυναίκα πίστευε πως η ξηρότητα και ο πόνος του ματιού της ήταν εξαιτίας της ηλικίας της.

Προφανώς, η γυναίκα είπε πως ένιωθε πολύ καλύτερα μετά την αφαίρεση των 27 φακών. Φορούσε φακούς μίας χρήσης για 35 χρόνια, σύμφωνα με το Optometry Today, αλλά δεν επισκεπτόταν τον οφθαλμίατρό της συχνά, έτσι ώστε να ανακαλύψει το πρόβλημα πριν να ήταν αργά.

Ένας άλλος ειδικός του Association of Optometrists, ο Henry Leonard, είπε στο Optometry Today πως το να συμβεί κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά σπάνιο. Οπότε μπορούμε να ησυχάσουμε -σχετικά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα