UPDATE #NOW

H πιο σημαντική ανακοίνωση της Apple αυτή την εβδομάδα δεν ήταν το iPhone


Αφροδίτη Σακκά

18 Σεπτεμβρίου 2017

people-2562227-960-720.jpg

Διαβάστε εδώ: Με τι θα αντικατασταθούν τα δακτυλικά αποτυπώματα στο νέο iPhone;

Έτσι, το πιο σημαντικό πράγμα που ανακοίνωσε η Apple στο μεγάλο της event την Πέμπτη που πέρασε, δεν ήταν ούτε το iPhone X, ούτε το ανανεωμένο Apple Watch, ούτε κάποιο άλλο συγκεκριμένο gadget. Ήταν το ότι σε όλα τα νέα κινητά της εταιρείας -iPhone 8, 8 Plus και iPhone X- θα υποστηρίζεται η ασύρματη φόρτιση.

Τον Φεβρουάριο, η Apple έγινε μέλος του Wireless Power Consortium (WPC), μία ομάδα εταιρειών που προωθούν ένα πρότυπο wireless φόρτισης ονόματι "Qi" το οποίο μπορεί να βρεθεί σε πολλά Android κινητά αυτή την εποχή. Πολλοί ανταγωνιστές της Apple έχουν λανσάρει ήδη κινητά που φορτίζουν πάνω σε Qi επιφάνειες και δε χρειάζονται καλώδια.

Την Τρίτη, η Apple ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με το WPC για να αναπτύξει ακόμα περισσότερο τη συγκεκριμένη ιδέα χρησιμοποιόντας μία τεχνολογία που ονομάζεται AirPower. Είναι ένας τύπος ασύρματου φορτιστή, που θα κυκλοφορήσει το 2018, και μπορεί να φορτίσει πολλαπλές συσκευές ταυτόχρονα σε μία επιφάνεια. Η Apple έκανε μία σύντομη επίδειξη τοποθετώντας τρεις συσκευές -ένα iPhone, ένα Apple Watch (που φορτίζει ασύρματα από τότε που κυκλοφόρησε) και μία επεξεργασμένη εκδοχή των ακουστικών AirPods -σε μία επιφάνεια όλες μαζί για να φορτίσουν. (Κανονικά, η ηλεκτρομαγνητική ασύρματη φόρτιση χρειάζεται διαφορετική επιφάνεια για κάθε συσκευή).

Οι ασύρματοι φορτιστές βρίσκονται ήδη σε μεγάλα καταστήματα στις ΗΠΑ, όπως και στα αεροδρόμια. Η Apple δήλωσε πως οραματίζεται έναν κόσμο όπου πολλές επιφάνειες -από το κομοδίνο, μέχρι το αυτοκίνητο, μέχρι το γραφείο- θα περιλαμβάνουν wireless pads για φόρτιση, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να θυμηθείτε τον φορτιστή σας ποτέ ξανά.

Gallery: Δείτε ακόμη τις selfies των celebrities πριν τα smartphones

[gallery-716666]

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα