UPDATE #NOW

Το Facebook λανσάρει από σήμερα δύο σημαντικές αλλαγές για να βοηθήσει τις γυναίκες


Αφροδίτη Σακκά

20 Δεκεμβρίου 2017

metoo-2859980-960-720.jpg

Σήμερα, το Facebook αντιμετωπίζει τα χρόνια αυτά θέματα με δύο νέα εργαλεία που έχουν σκοπό να αποτρέψουν ενός είδους παρενόχληση που αντιμετωπίζεται κατά κύριο λόγο σε δύο γκρουπ χρηστών: στις γυναίκες και στις/ους δημοσιογράφους.

Όπως ανέφερε στο Refinery29 η Antigone Davis, Παγκόσμια Υπεύθυνος Ασφαλείας του Facebook, η πλατφόρμα θα επεκταθεί στους ήδη υπάρχοντες μηχανισμούς της για να αποτρέψει την ύπαρξη ψεύτικων ή μη αυθεντικών λογαριασμών. Θα κοιτάει διαφορετικά σινιάλα, όπως διευθύνσεις IP, για να αναγνωρίσει την προσπάθεια κάποιου που τον έχουν κάνει block να συνεχίσει την επικοινωνία.

Συγχρόνως, επειδή πολλές γυναίκες φοβούνται πως το να κάνουν block κάποιον που τις παρενοχλεί θα αποτελέσει αφορμή για παρενόχληση και βία εκτός Facebook. Μπορεί η πλατφόρμα να μην ειδοποιεί τους χρήστες όταν τους έχουν κάνει block, δεν είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβει κανείς: Δεν μπορεί να δει τον λογαριασμό αυτόν που τον έχει κάνει block. Γι' αυτό το Facebook λανσάρει την επιλογή να αγνοήσεις μία συζήτηση, με μία απλή κίνηση. Έτσι οι χρήστες δεν θα λαμβάνουν πια ειδοποιήσεις για μηνύματα που έχουν αγνοήσει και αυτά θα μεταφέρονται στον φάκελο "Filtered Messages".

Η σημαντικότερη των νέων εργαλείων αυτών είναι πως και τα δύο έχουν σκοπό να δώσουν τη δύναμη ξανά στα χέρια των γυναικών και χρηστών που έχουν βιώσει παρενόχληση μέσω του site. 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα