UPDATE #NOW

Οι Χειρότερες Ταινίες του 2017


6 Ιανουαρίου 2018

popcorn-movie-party-entertainment.jpg

5. Ο Σκοτεινός Πύργος

Με 7 μεταφορές έργων του φέτος σε σινεμά και τηλεόραση (και μια από αυτές να καταλήγει στο top 10 μας με τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, το Αυτό προφανώς), δεν γινόταν να μη γλιτώσει την γκαντεμιά ο Στίβεν Κινγκ. Κρίμα που έτυχε να πέσει στο υπερφιλόδοξο ξεκίνημα ενός νέου franchise βασισμένου στο διάσημο The Dark Tower, με πρωταγωνιστές τόσο focus grouped (Μάθιου Μακόναχι και Ίντρις Έλμπα) που μοιάζουν να έχουν καταδικαστεί σε καταναγκαστικά έργα και μια ανθρωπίνως ακατάληπτη πλοκή ακόμα και για άτομα με το πανύψηλο IQ μας. Τουλάχιστον το άλλο άπατο A-list μπλοκμπάστερ της χρονιάς, Η Μούμια, προσέφερε την ένοχη ευχαρίστηση του να βλέπεις τον Τομ Κρουζ να αποτυγχάνει. Παρακολουθώντας τον Σκοτεινό Πύργο, είδαμε μια ακόμα αποτυχία. Των εαυτών μας.

4. Suburbicon

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ περνά για άλλη μια φορά πίσω από την κάμερα, αλλά σχεδόν τον βλέπεις να κουνάει το δάχτυλο κάνοντας μαθήματα λευκής ηθικής με αφορμή ένα παλιό, αχρησιμοποίητο σενάριο των αδερφών Κοέν για μια συζυγική εξαπάτηση που πηγαίνει τρομερά στραβά. Προσθέτοντας τη, βασισμένη σε αληθινή ιστορία, υποπλοκή των κατατρεγμένων μαύρων γειτόνων του πρωταγωνιστικού ζεύγους Ματ Ντέιμον-Τζουλιάν Μουρ, ο σύζυγος της Αμάλ Αλαμουντίν επινοεί τον τρόπο για να σύρει τη νουάρ κωμωδία αποφασιστικά στο σήμερα, μόνο που οι όποιες καλές του προθέσεις πνίγονται από το απίστευτα συγκαταβατικό ύφος του και την παιδιάστικη, απλοϊκή λογική που χρησιμοποιεί τη μαύρη οικογένεια σαν αδιαπραγμάτευτο σύμβολο αγιότητας, καταλήγοντας να την υποτιμά με αυτήν την μονόπλευρη ματιά. (Ωστόσο αποσύρουμε χωρίς δεύτερη σκέψη αυτά τα σχόλια αν τύχει ποτέ να θελήσει ο Τζορτζ να γίνουμε φίλοι του.)

3. Η Γυναίκα του Ζωολογικού Κήπου

Κάτι σαν τη Λίστα του Σίντλερ με περισσότερα ζώα αντί για φυγαδευμένους Εβραίους και την Τζέσικα Τσαστέιν να πυροβολεί την καριέρα της στο γόνατο αποφασίζοντας να δείξει στον πλανήτη τι θα συνέβαινε αν ήταν κακή, αντί για καλή, ηθοποιός (κλασικό πρώτο βήμα: φρικτή ανατολικοευρωπαϊκή προφορά). Κανένα ζώο δεν θα τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, αλλά σίγουρα κάποια από αυτά θα εύχονταν να μπορούσαν να τραυματίσουν τους συντελεστές μπας και τελειώσει νωρίτερα αυτό το μαρτύριο. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.