UPDATE #NOW

Ο τέλειος άντρας που δεν υπήρξε ποτέ


11 Μαρτίου 2018

alessio-lin-183051-unsplash.jpg

Βγήκε πολλά ραντεβού, αλλά ένας μόνο ξεχώρισε – ο Richie Peterson. Συνομήλικός της, βετεράνος του Αφγανιστάν που είχε μόλις τελειώσει το διδακτορικό του στις πολιτικές επιστήμες – χαρακτηριστικά που δύσκολα θα άφηναν αδιάφορη οποιαδήποτε γυναίκα. Η Missy έκανε like σε φωτογραφία του στο Facebook και η ανταπόκριση ήταν άμεση: Της έστειλε αμέσως μήνυμα και της τηλεφώνησε το ίδιο απόγευμα. Μίλησαν για τα παιδιά της, τα διαζύγιά τους, τη μάχη τους με το αλκοόλ και το έκλεισε λέγοντας πως θα φύγει για διακοπές στη Χαβάη, με την υπόσχεση ότι θα βρεθούν μόλις επιστρέψει.

Μερικές μέρες αργότερα, κανόνισαν το πρώτο τους ραντεβού. Εκείνος, όμως, ήταν άφαντος. Η Missi πίστεψε πως την κορόιδεψε, και πως θα βρισκόταν με τη γυναίκα και τα παιδιά του. Αποφασισμένη να μην ασχοληθεί ποτέ ξανά, του έστειλε ένα τελευταίο μήνυμα γράφοντάς του ότι είναι απαράδεκτος. Η απάντηση που πήρε την ξάφνιασε – ένας φίλος του, ο Chris, την ενημέρωσε ότι έγινε ένα ατύχημα και ο Richie βρισκόταν στο νοσοκομείο.

Όταν, επιτέλους, βρέθηκαν από κοντά, τον ερωτεύτηκε αμέσως. Ήταν ψηλός, γοητευτικός και ήξερε να ακούει – αυτό ακριβώς που χρειαζόταν, εκείνη τη στιγμή. Η σχέση τους ήταν όμορφη, σύμφωνα με όσα είπε στο The Atlantic. Έβγαιναν σε ακριβά μέρη, έκανε παρέα με τις κόρες της, ακόμα και ο σκύλος της τον συμπάθησε. Κάποια στιγμή της είπε πως μία ξαδέλφη του δούλευε στην ίδια αεροπορική εταιρία με εκείνη. Μπορεί να μην είχαν κοινές βάρδιες, αλλά γνωρίζονταν. Το μόνο που ζήτησε ο Richie ήταν να μην αναφέρει τίποτα για εκείνους. «Θα εμφανιστούμε μαζί σε οικογενειακό τραπέζι, και θα της κάνουμε έκπληξη», της είπε.

Τα πράγματα δεν έμειναν έτσι για πολύ. Η Brandt έχασε τη δουλειά της και εκείνος της είπε ότι θα αναλάβει για λίγο καιρό τα έξοδα του σπιτιού, ώσπου να ορθοποδήσει. Η ιδέα αυτή, όμως, δεν της άρεσε καθόλου. Το τελευταίο που ήθελε, ήταν να γίνει μία νοικοκυρά. Όσο περνούσε ο καιρός, η συμπεριφορά του άλλαζε. Άρχιζε να εξαφανίζεται, σε κάθε του μήνυμα ανέφερε κάτι κακό που του είχε συμβεί και ακύρωνε τα ραντεβού τους.

Ένα αυγουστιάτικο απόγευμα, σε μία κρίση ζήλειας έψαξε το πορτοφόλι του. Μέσα βρισκόταν μία ταυτότητα με τη φωτογραφία του, αλλά διαφορετικό όνομα: Derek Mylan Alldred . Υπήρχαν επίσης χρήματα και μερικές πιστωτικές κάρτες στο όνομα κάποιας Linda. Ένιωσε την καρδιά της να φεύγει από τη θέση της, και αποφάσισε να μάθει περισσότερα. Βάζοντας το νέο αυτό όνομα στο Google, εμφανίστηκαν τίτλοι άρθρων με τις λέξεις «απάτη» και  «άντρας-φάντασμα».

Ο Derek Alldred είχε σχέση στην Καλιφόρνια. Με πλαστά στοιχεία, απέσυρε από τον τραπεζικό της λογαριαμσό 200.000 δολάρια και χάθηκαν τα ίχνη του. Ο Derek Alldred ήταν παντρεμένος, έλεγε ψέματα πως πλήρωνε τα έξοδα του σπιτιού και στο τέλος εξαφανίστηκε, κρατώντας τα χρήματα για τον εαυτό του. Ο Derek Alldred, χειρουργός στο επάγγελμα, έκανε check-in σε ξενοδοχείο μαζί με μία γυναίκα και τις δύο της κόρες και έφυγε νωρίτερα, χωρίς να πληρώσει λογαριασμό δύο χιλιάδων δολαρίων.

Όσο τα διάβαζε αυτά, η Missi άρχισε να μην αισθάνεται καλά. Η ιδέα ότι ο σύντροφός της δεν ήταν ο ήρωας που περιέγραφε, αλλά ένας απατεώνας, της προκαλούσε σωματικό πόνο. Δεν μπορούσε, όμως, να το αφήσει έτσι. Κάνοντας δουλειά ντετέκτιβ, εντόπισε στο Facebook εκείνη τη Linda, που αναγραφόταν στις κάρτες του.

«Θα πιστέψεις ότι είμαι τρελή», ξεκίνησε να γράφει, και της τα είπε όλα.

Η Linda Dyas, 46 ετών, έλαβε το μήνυμα αυτό την ώρα που βρισκόταν στο σαλόνι της με τον αρραβωνιαστικό της επί 7 μήνες, Rich Peterson. «Με συνεπήρε. Είναι τόσο όμορφος, και, στο πρώτο μας ραντεβού δεν ντράπηκε να προσευχηθεί πριν το φαγητό. Πραγματικά μου πήρε το μυαλό», είναι μερικά από τα λόγια της, όταν αργότερα μίλησε για εκείνον στο The Atlantic. Όσο κι αν τη σόκαραν όλα αυτά που διάβασε, γνώριζε πως κάτι έπρεπε να κάνει. Ένα από τα συνηθισμένα τους βράδια, γύρω στις 3, της είπε ότι θα καλέσει ένα ταξί για να επιστρέψει στο σπίτι του. Το ανέλαβε εκείνη, κάνοντας μία μικρή αλλαγή στον αριθμό που πληκτρολόγησε στο τηλέφωνο, και καλώντας, τελικά, την αστυνομία. Όταν είδε τα φώτα του περιπολικού, ενημέρωσε τη Missi ότι το  θέμα είχε τακτοποιηθεί.

Σύντομα έφτασε η αστυνομία, προκειμένου να πάρει την κατάθεσή της. Μαζί της, ήρθε κι ένα δέμα για τον Rich, με τη διεύθυνση αποστολέα να βρίσκεται μόλις μερικά τετράγωνα μακριά. Αμέσως ενημέρωσε τη Missi, και οι δύο γυναίκες επισκέφθηκαν την αναγραφόμενη οδό. Τους άνοιξε η Joy, μία 42χρονη μηχανικός υπολογιστών. Ήταν ένα ακόμα από τα θύματά του, που όμως χώρισε μαζί του πριν προλάβει να την εκμεταλλευτεί αρκετά. Παρόλα αυτά, διατηρούσαν καλές σχέσεις – τόσο καλές που στις 4 Ιουλίου, της είχε στείλει φωτογραφία του με τη Missi και τις κόρες της, φαίνονταν χαρούμενοι σε ένα σκάφος. Η μόνη λεπτομέρεια που καμία δε γνώριζε, ήταν ότι το είχε αγοράσει με τα χρήματα της Linda.

H εικόνα που είχε δημιουργήσει αυτός ο άντρας για τον εαυτό του, ήταν πολύ καλά δομημένη. Κανείς δε θα μπορούσε να τον υποπτευθεί, τον άκουγαν να μιλάει για ώρες στο τηλέφωνο πότε με καθηγητές, πότε με φίλους, πότε με την κόρη του – τελικά αποδείχθηκε ότι κανένα από αυτά τα πρόσωπα δεν υπήρξε ποτέ. Είχε ακόμα και στολές από την υποτιθέμενη θητεία του. Θα ήταν τρελό να σκεφτεί κάποια σύντροφός του ότι θα μπορούσε να είχε στήσει τόσο μεγάλη πλεκτάνη εναντίον της.

Η Missi, η Linda και η Joy δεν έχουν νέα του. Θεωρούν πως είναι στη φυλακή. Για ένα πράγμα, όμως, είναι βέβαιες: Ότι τα θύματά του είναι πολλά περισσότερα.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα