UPDATE #NOW

Πώς είναι να σώζεις μία ζωή;


22 Απριλίου 2018

matthew-henry-284087-unsplash.jpg

Εκτελώντας τα καθήκοντά της, πρόσεξε μία νεαρή γυναίκα να στέκεται μόνη της, στην άκρη της πλατφόρμας. Αυτό που της τράβηξε την προσοχή, ήταν ότι βρισκόταν χιλιοστά μακριά από τις ράγες, χωρίς να κάνει καμία κίνηση.

«Ήταν σαν άγαλμα, με το βλέμμα καρφωμένο στις γραμμές», είπε η Neena στο αγγλικό Cosmopolitan.

Την παρατηρούσε για ώρα, και αποφάσισε ότι κάτι έπρεπε να κάνει – είτε να της μιλήσει, είτε να φύγει. Διάλεξε το πρώτο, αν και φοβόταν πως θα έκανε την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη. «Δεν ήξερα τι να πω, όμως ήξερα πως έπρεπε να πω κάτι. Οτιδήποτε», συνέχισε.

Πλησιάζοντάς την, της συστήθηκε. Δεν έλαβε καμία απάντηση, και πήγε πιο κοντά. Η κοπέλα,, βέβαια, συνέχισε να την αγνοεί και να παραμένει προσηλωμένη στις ράγες. Τότε, η υπάλληλος προσπάθησε να την προσεγγίσει διαφορετικά. Της είπε ότι έχει πολύ ωραίο μακιγιάζ, και άρχισε να φλυαρεί για σχετικά βίντεο στο YouTube. «Φαίνεται χαζό, αλλά απλώς προσπαθούσα να την κάνω να μου δώσει σημασία», εξομολογήθηκε αργότερα.

Καμία αντίδραση δεν υπήρχε από την άλλη πλευρά, οπότε ο μονόλογος συνεχίστηκε για μερικά ακόμη λεπτά. Οι συνάδελφοί της, που κατάλαβαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά, είχαν ήδη καλέσει την αστυνομία και πρόλαβαν να ειδοποιήσουν τον οδηγό του τρένου που κατέφθανε.

«Είμαστε εγώ κι εσύ τώρα», είπε η 32χρονη. «Απλώς θέλω να ξέρω ότι είσαι καλά, κι εσύ με τη σειρά σου ότι μπορείς να με εμπιστευθείς». Στο άκουσμα αυτών των λίγων λέξεων, το κορίτσι έβαλε τα κλάματα. «Δεν είμαι καλά», ήταν το μόνο που κατάφερε να ξεστομίσει πριν ξαπλώσει στο πάτωμα και αρχίσει να κλαίει με λυγμούς.

Ενώ την παρηγορούσε, η Neena κατάλαβε ότι είχε μόλις χάσει τον πατέρα της και δεν μπορούσε να το διαχειριστεί. Ένιωθε πως  το να δώσει τέλος στη ζωή της ήταν η μόνη λύση για να φύγει ο πόνος. Σιγά σιγά, την απομάκρυνε από την αποβάθρα και περίμενε να έρθει η αστυνομία, για να την αναλάβει.

Ποτέ δεν έμαθε το όνομά της – οι Αρχές δεν έδωσαν καμία πληροφορία, λόγω προστασίας των προσωπικών δεδομένων της γυναίκας εκείνης. Ξέρει, όμως, ότι τη βοήθησε. «Όταν είσαι σίγουρος πως έχεις κάνει κάτι τόσο καλό για κάποιον, αλλάζουν τα δεδομένα σου. Υπάρχει πάντα η προοπτική να χαλάσουν όλα, αλλά στην πραγματικότητα τίποτα από όσα πεις δε θα στενοχωρήσει τον άλλο περισσότερο. Οι άνθρωποι θέλουν απλώς να ξέρουν ότι κάποιος νοιάζεται. Εκεί είναι όλη τη διαφορά», ανέφερε στο Cosmopolitan UK.

 

Gallery: Δείτε επίσης μέρη στον κόσμο που αξίζει να επισκεφθούμε έστω για μία φορά στη ζωή μας

[gallery-717944]

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα