UPDATE #NOW

Oι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία μαθαίνουν δωρεάν η μία στην άλλη να οδηγούν


23 Απριλίου 2018

abaca-277663-038.jpg

Οι παντρεμένες ή όσες έχουν χρησιμοποιήσει αυτοκίνητο μαζί με άνδρες συγγενείς, θα χρειαστεί να περάσουν 30 ώρες εκπαίδευσης, ενώ οι υπόλοιπες θα κάνουν μαθήματα με τριπλάσια διάρκεια. Το πόσο, λοιπόν, που θα απαιτείται για την απόκτηση διπλώματος, είναι αστρονομικό.

Έτσι, η 32χρονη Hanaa Aldhafery από τη Σαουδική Αραβία, εγκαινίασε στο Twitter το tag #مستعده_ادرب, που σημαίνει «έτοιμη να σας εκπαιδεύσω» και έγραψε:

Υπάρχουν εθελοντές που μπορούν να μάθουν δωρεάν σε γυναίκες να οδηγούν; (Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν μετά το Ραμαζάνι, γιατί δε θέλουμε μπλεξίματα με το νόμο και θα γίνονται σε χώρους parking απομακρυσμένους από τους πολυσύχναστους δρόμους). Αν η απάντηση είναι θετική, γράψτε το όνομα της πόλης σας μαζί με το #مستعده_ادر.

Χρησιμοποιώντας αυτό το hashtag, εθελοντές και των δύο φύλων έσπευσαν να βοηθήσουν.

«Αν έχετε αυτοκίνητο, προσφέρομαι εγώ, στο Al Qasim», έγραψε κάποια στα αραβικά. Βλέποντας αυτό, ένας άλλος χρήστης διέθεσε το αυτοκίνητό του προς ενοικίαση, για πέντε άτομα το πολύ.

«Το ξεκίνησα γιατί ήθελα να βοηθήσω άλλα κορίτσια να οδηγούν τέλεια», είπε η Aldhafery στο Elle.com, μέσω μεταφραστή.

«Είμαι έτοιμη να γίνω εκπαιδεύτρια», έγραψε μία γυναίκα. «Με ηθική στήριξη για κάθε κοπέλα που φοβάται να βγει στο δρόμο ή αισθάνεται πως δε θα τα καταφέρει. Μπορούμε να βοηθήσουμε. Χωρίς λίστες αναμονής».

 

Gallery: Δείτε επίσης 10 χώρες ιδανικές για να ζήσει μία γυναίκα

[gallery-716516]

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα