UPDATE #NOW

"Είμαι γυναίκα και δουλεύω σε έναν κόσμο ανδρών"


6 Μαΐου 2018

juan-jose-311765-unsplash.jpg

Περνούσε ώρες μελετώντας για το σχολείο, καθώς ο στόχος της ήταν να σπουδάσει Μηχανικός Λογισμικού στο Πανεπιστήμιο της Γένοβα. Τελικά το κατάφερε, αλλά ήταν πολύ δυσκολότερο από αυτό που περίμενε. «Στο έτος μου, από τα εκατόν τριάντα άτομα, μόνο τα δέκα ήμασταν γυναίκες. Πέρα από αυτό, μου πήρε χρόνο να συνηθίσω ότι από εκεί που ήμουν άριστη μαθήτρια στο σχολείο, μπήκα σε ένα περιβάλλον που οι γνώσεις μου δεν ήταν και τόσο εντυπωσιακές», εκμυστηρεύτηκε στο βρετανικό Cosmopolitan. Το τελευταίο ειδικά αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα για την αυτοπεποίθησή της, ενώ καθημερινά αντιμετώπιζε το σεξισμό. «Όλη η κατάσταση που βίωνα, με έκανε να αντιμετωπίζω το φύλο μου σαν αναπηρία», είπε. Συχνά, άκουγε άνδρες συμφοιτητές της να εκπλήσσονται επειδή πήρε υψηλότερο βαθμό σε κάποιο μάθημα, λες και ήταν απίθανο επειδή ήταν γυναίκα.

Από τη μία πλευρά, τέτοιου είδους συμπεριφορές δημιούργησαν στη Monica τεράστιες ανασφάλειες, αλλά της έδωσαν και δύναμη να παλέψει περισσότερο για τα όνειρά της και να αποδείξει σε όλους πόσο άδικο έχουν. Ήξερε ότι είχε τις δυνατότητες και τη θέληση που χρειαζόταν για να πετύχει, και ποτέ δεν άφησε κανέναν να την κρατήσει πίσω.

Άνηκε στο 25% των φοιτητών του πανεπιστημίου της που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα και απέκτησαν μεταπτυχιακό. Αμέσως ένιωσε την ανάγκη να εργαστεί και δεν άφησε καμία ευκαιρία να χαθεί. Μάλιστα, η πρώτες συνεντεύξεις που έδωσε, ήταν σε δυναμικές γυναίκες που είχαν καταφέρει πολλά στον τομέα της τεχνολογίας - και φυσικά, έγιναν πρότυπά της.

«Το να εισβάλλεις σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο φαντάζει τρομακτικό, αλλά όλες έχουμε τόσα να προσφέρουμε που πρέπει να κάνουμε κάτι. Οι άνδρες αντιμετωπίζουν τα πράγματα διαφορετικά, και πάντα χρειάζεται μία γυναικεία άποψη. Φανταστείτε πόσα θα μπορούσαμε να καταφέρουμε όλοι μαζί», ανέφερε στο Cosmopolitan.

Σήμερα στα 29 της, η Monica Curti είναι υπεύθυνη ενός μεγάλου τμήματος της εταιρείας Memrise, και είναι πολύ υπερήφανη για όσα έχει καταφέρει – κυρίως για το θάρρος που έδειξε στο ξεκίνημά της. Εάν είχε αφήσει τις αρνητικές γνώμες να την επηρεάσουν, είναι σίγουρο πως θα είχαν σταθεί εμπόδιο στην επιτυχία της. «Χρειαζόμαστε αυτοπεποίθηση. Για να την αποκτήσουμε, είναι απαραίτητο να απομακρύνουμε από κοντά μας όσους ανθρώπους δεν πιστεύουν σε εμάς», δήλωσε.

 

Gallery: Δείτε επίσης τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου

[gallery-717566]

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα