UPDATE #NOW

Android P: Τέλος στο ατελείωτο scrolling τις μεταμεσονύχτιες ώρες


Αφροδίτη Σακκά

10 Μαΐου 2018

photo-1523430237819-5fdfeb4f5604.jpg

Διαβάστε επίσης: Το πιο φθηνό μοντέλο iPhone θα γίνει ακόμα πιο φθηνό

 

Σύμφωνα με τη Guardian, "οι ειδικοί της τεχνολογίας [...] φοβούνται μία δυστοπία από smartphones" και ανησυχούν για "πρακτικές σχεδιασμού που βασίζονται στη συνήθεια και ενθαρρύνουν τον κόσμο να περνάει ακόμα περισσότερο χρόνο στις συσκευές τους, όπως ατελείωτο scrolling, ειδοποιήσεις και άλλα." Αλλά ακόμα κι αν δεν είστε ειδικοί στη τεχνολογία, σίγουρα θα σας έχει ανησυχήσει το πόσο χρόνο περνάτε να κάνετε scrolling κάθε μέρα. Τα νέα digital εργαλεία για wellbeing έχουν σκοπό να σας κάνουν λίγο πιο συνειδητοποιημένους σχετικά με τις συνήθειές σας όταν χρησιμοποιήτε το smartphone σας.

Όλα ξεκινούν με το Dashboard -ένα νέο app- το οποίο θα δείχνει το πόσο συχνά αλληλεπιδρούμε με το κινητό μας. Τις συνήθειές μας, πόσες φορές το ξεκλειδώνουμε μέσα στη μέρα και πόσο χρόνο περνάμε σε κάθε app, όπως αναφέρει το Gizmodo. Μπορείτε να θέσετε χρονικούς περιορισμούς αν παρατηρήσετε πως χρησιμοποιείτε ένα app υπερβολικά, ή notifications που θα σας λένε να "πάρετε μία ανάσα" και να "κάνετε ένα διάλειμμα".

Επίσης, ένα νέο χαρακτηριστικό ονόματι Shush θα βάζει στο mute τις κλήσεις και τα μηνύματα και δεν θα τα εμφανίζει ούτε στην οθόνη -αυτό δεν περίπτωση που σας έχουν κουράσει τα notifications παντού είδους. Επιπλέον, αν γυρίσετε το Android κινητό σας με την οθόνη προς τα κάτω, θα μπει αυτόματα στο "Shush" mode. 

Και τέλος, αν είστε από αυτούς που κάνουν ατελείωτο scrolling για ώρες κάθε βράδυ, η Google έχει και γι' αυτό τη λύση, αφού λανσάρει ένα mode που ενεργοποιεί αυτόματα το Shush και κάνει την οθόνη ασπρόμαυρη το βράδυ. Έτσι, στο τέλος θα κουραστείτε με το να είναι όλα ασπρόμαυρα και θα νυστάξετε. 

Είτε, λοιπόν, περνάτε ώρες να παίζετε Candy Crush, είτε να κάνετε ατελείωτο scrolling στα social media, τώρα θα ξέρετε ακριβώς πόσες ώρες καταναλώνετε σε αυτές τις συνήθειες και θα μπορέσετε να τις μειώσετε.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα