UPDATE #NOW

Αυτά είναι τα πτυχία πανεπιστημίου που "μετανιώνουν" οι περισσότεροι


The Jennettes

25 Μαΐου 2018

photo-1522708142630-2a20b7217ead.jpg

Ελπίζουμε το πτυχίο σας να μην βρίσκεται μέσα σε αυτή τη λίστα με τα πράγματα που έχετε μετανιώσει -αλλά σύμφωνα με νέα έρευνα, ένα μεγάλο ποσοστό των απόφοιτων πανεπιστημίου μετανιώνουν την επιλογή τους όσον αφορά την κατεύθυνση. Μία έρευνα που πραγματοποίησε το Emolument εξέτασε την γενική ικανοποίηση 1800 αποφοίτων στη Βρετανία μετά τις σπουδές τους και τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ποιες κατευθύνσεις είναι αυτές που μετανιώνουν οι περισσότεροι.

Αν έχετε σπουδάσει Ψυχολογία, έχουμε άσχημα νέα για εσάς, αφού μόνο το 33% των αποφοίτων με το συγκεκριμένο πτυχίο θεψρούν πως άξιζε τον χρόνο, την προσπάθεια και τα χρήματα. Στη δεύτερη θέση και πολύ κοντά μεταξύ τους βρίσκονται οι Τέχνες/Design και Ιστορία/Γεωγραφία/Πολιτική, με μόνο το 53% των αποφοίτων να θεωρούν πως άξιζαν οι σπουδές τους. Μετά, ακολουθούν τα ΜΜΜ/Marketing/Επικοινωνίες στο 54%.

Τα καλά νέα έρχονται για τους επιστήμονες της υπόθεσης, με την Χημεία και τις Φυσικές Επιστήμες να βρίσκονται στη πρώτη θέση, με το ποσοστό των 87% των αποφοίτων να επαινούν την συγκεκριμένη κατεύθυνση. Προγραμματισμός, Μαθηματικά και Στατιστική και Business και Οικονομικά βρίσκονται επίσης πολύ ψηλά στη λίστα. Δείτε το διάγραμμα παρακάτω:

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα