UPDATE #NOW

Εικόνες από το μέλλον: Έτσι θα μοιάζει η έξυπνη πόλη της Google


29 Μαΐου 2018

google.jpg

Ο Νταν Ντοκτόροφ, πρώην στέλεχος του ομίλου Bloomberg και στενός συνεργάτης του Μάικλ Μπλούμπεργκ, ανέλαβε καθήκοντα αντιδημάρχου της Νέας Υόρκης όταν ο αμερικανός μεγιστάνας ανέλαβε το 2001 τη δημαρχία της ανατολικής μητρόπολης των ΗΠΑ. Αργότερα δημιούργησε την εταιρεία Sidewalk Labs η οποία σχεδιάζει φουτουριστικά πρότζεκτ που εμπεριέχουν χρήση προηγμένων συστημάτων. Την εταιρεία εξαγόρασε η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, με τον Ντοκτόροφ να παραμένει στη θέση του επικεφαλής.

Η πόλη της Google μοιάζει ιδανική για να ζει κάποιος αλλά υπάρχουν ακόμη ερωτήματα για το αν θα υπάρξει μαζικό ενδιαφέρον από υποψηφίους κατοίκους. Credit: Sidewalk Labs

 
Ο Ντοκτόροφ μίλησε στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC για το πιο φιλόδοξο μέχρι σήμερα πρότζεκτ της εταιρείας του, που δεν είναι άλλο από την ανάπλαση ολόκληρης της περιοχής μπροστά και πέριξ του λιμανιού του Τορόντο. Πρόκειται για μια περιοχή περίπου 3,2 χιλιάδων στρεμμάτων στην οποία υπάρχουν κυρίως βιομηχανικά κτίρια και χώροι πάρκινγκ.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα