Σύμφωνα με το NBC, η πλειονότητα των ανδρών παραδέχεται ότι αποφεύγει προσωπικές σχέσεις με γυναίκες συναδέλφους τους, ενώ φοβούνται πως ό,τι κι αν πουν μπορεί να θεωρηθεί παρεξηγήσιμο.
«Σκέφτομαι πως θα πω κάτι, εκείνη θα παρεξηγηθεί και θα αρχίσει να φωνάζει. Οι συζητήσεις μου έχουν γίνει απίστευτα μικρές, και αφορούν μόνο θέματα δουλειάς. Δε ρωτάω ούτε για την οικογένεια, ούτε για φίλους ή τι έκαναν το Σαββατοκύριακο. Πάντα προσέχω να ακούει και κάποιος άλλος τι λέμε», δήλωσε ένας εργαζόμενος σε κατασκευαστική εταιρία.
«Ακόμα και πριν το #ΜeToo δε δεχόμουν φοιτητές στο γραφείο μου, με κλειστή την πόρτα. Τώρα, πολλοί συνάδελφοί μου δεν επιτρέπουν σε κοπέλες να τους επισκέπτονται μόνες, ακόμα και με ανοιχτή την πόρτα. Ανησυχώ ότι έτσι οι φοιτήτριες θα πάψουν να αναζητούν τη βοήθειά μας, και δε θα έχουν τις ίδες ευκαιρίες με τους συμφοιτητές τους», ανέφερε ένας καθηγητής του πανεπιστημίου Berkeley.
Αντίθετα, οι γυναίκες αισθάνονται πιο δυνατές. Βλέπουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν ευκαιρίες ή αυξήσεις, ενώ η αυτοπεποίθησή τους έχει εκτοξευθεί.
«Εργάζομαι από το σπίτι. Ως μητέρα τριών κοριτσιών, τους έχω περάσει τέσσερις αρχές: 1. Να τηρείς το λόγο σου, 2. Μην παίρνεις τίποτα προσωπικά, 3. Μη βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα, 4. Να δίνεις πάντα τον καλύτερό σου εαυτό», αποκάλυψε μία προγραμματίστρια.
«Μου αρνήθηκε προαγωγή. Πριν το #MeToo δε θα είχα πει καν ότι ενδιαφέρομαι. Με αυτό το κίνημα πήρα θάρρος, και μίλησα εκ μέρους όλων των γυναικών που δουλεύουν μαζί μου. Επιπλέον, πάντα σκέφτομαι πώς θα φερθώ στον άλλο – είτε είναι άνδρας, είτε όχι.», δήλωσε 58χρονη εκπαιδευτικός.
Διαβάστε επίσης: Οι καλύτερες φωτογραφίες των celebrities από το Women's March 2018
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα