UPDATE #NOW

Μία επαναστατική θεραπεία θεράπευσε εντελώς μία γυναίκα σε τελικό στάδιο καρκίνου


5 Ιουνίου 2018

ckturistando-601487-unsplash.jpg

Επειδή βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, είναι η πρώτη φορά που αυτή η θεραπεία εφαρμόστηκε με απόλυτη επιτυχία. Προβλέπεται, όμως, ότι θα αλλάξει τα ιατρικά δεδομένα. Μάλιστα, στην ερευνητική ομάδα του Εθνικού Ινστιτούτου του Καρκίνου των Η.Π.Α. που έκανε τη σχετική δημοσίευση, ανήκει και ο Έλληνας Νικόλαος Ζαχαράκης.

Η Judy Perkins, που πλέον είναι 49 ετών και ζει στη Florida, βρισκόταν σε μία κατάσταση που δεν μπορούσε να αντιμετωπισθεί με τις συνήθεις θεραπείες. Στο τέλος, είχε όγκο μεγέθους μπάλας τένις στο ήπαρ, καθώς και άλλους όγκους σε διάφορα μέρη του σώματος. Πήρε την απόφαση να ξακινήσει αυτή την πειραματική θεραπεία και, μόλις πέρασαν δύο εβδομάδες, οι όγκοι είχαν εξαφανιστεί – και μέχρι στιγμής παραμένουν έτσι.

Πρόκειται για «την πιο εξατομικευμένη θεραπεία που υπάρχει», σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Dr. Steven Rosenberg, καθώς το φάρμακο κατασκευάζεται από κύτερα του ανοσοποιητικού συστήματος του κάθε ασθενή.

Χρειάζεται, φυσικά, μεγαλύτερος αριθμός εφαρμογών της προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητά της, όμως πρόκειται για τη μεγαλύτερη καινοτομία σε αυτόνο τον τομέα.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα