Μετά από 13 χρόνια στο Λονδίνο, η διοργάνωση The World’s 50 Best Restaurants ξεκίνησε μια παγκόσμια περιοδεία με πρώτο σταθμό τη Νέα Υόρκη, όπου έγινε η τελετή απονομής των βραβείων του 2016. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Μελβούρνη για την εκδήλωση του 2017 ενώ φέτος τα «Όσκαρ» της γαστρονομίας επέστρεψαν στην Ευρώπη και μάλιστα σε μια περιοχή που φημίζεται για την γαστρονομία της. Το Σαν Σεμπαστιάν, ειδικά, συγκεντρώνει μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου με ισχυρή και διαρκή εκπροσώπησή τους στον κατάλογο 50 Best Restaurants, ενώ εδώ επίσης αντιστοιχούν τα περισσότερα αστέρια Michelin ανά κάτοικο!
Η φετινή τελετή έγινε στο Palacio Euskalduna του Μπιλμπάο με χορηγούς το S.Pellegrino και το Acqua Panna. Παρόντες ήταν οι μεγαλύτεροι σταρ του κόσμου των μαγείρων και ο εκπρόσωπος του ομίλου World’s 50 Best Restaurants δημοσιογράφος Γουίλιαμ Ντρου άνοιξε την εκδήλωση αποδίδοντας φόρο τιμής στους τρεις θρύλους της γαστρονομίας που έφυγαν από τη ζωή τη χρονιά που πέρασε: τον Γκουαλτιέρο Μαρκέζι τον πρώτο ιταλό σεφ που τιμήθηκε με τρία αστέρια Michelin, τον «μάγειρα του αιώνα» Πολ Μποκίζ και βέβαια τον Αντονι Μπουρντέν για τον οποίο είπε ότι «η τιμιότητά του, η αποφασιστικότητά του και το πείσμα του να λέει την αλήθεια, άλλαξαν τη βιομηχανία μας προς το καλύτερο».