UPDATE #NOW

Τα καλύτερα και τα χειρότερα μέρη του σώματος για να κάνετε τατουάζ


9 Ιουλίου 2018

cody-black-423304-unsplash.jpg

 Ενώ μπορούμε να διαλέξουμε οποιοδήποτε μέρος του σώματος για να αποτυπώσουμε το σχέδιο που έχουμε διαλέξει, υπάρχουν περιοχές που καλό είναι να αποφεύγουμε. Αναφερόμαστε τόσο σε εκείνες που αλλοιώνονται με το χρόνο, ή από μία εγκυμοσύνη, όσο και σε αυτές που δεν ευνοούν τη μακροβιότητα του τατουάζ. Όσο μεγαλύτερη είναι η έκθεση στον ήλιο, τόσο μικραίνει η διάρκεια της ζωής του.

Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει τα καλύτερα και τα χειρότερα σημεία. Ας ξεκινήσουμε από τα πρώτα:

1. Το εσωτερικό μέρος του χεριού

Είναι ένα από τα σημεία που προστατεύονται περισσότερο από τον ήλιο. Έτσι, το τατουάζ μας θα διατηρηθεί για περισσότερο καιρό, μοιάζοντας σαν καινούριο.

2. Η πλάτη

Για τον ίδιο λόγο, η πλάτη είναι ένα από τα σημεία που ενδείκνυνται, για την αποτύπωση ενός σχεδίου.

3. Οι γοφοί

Παρότι είναι επώδυνο, επειδή ακριβώς είναι σχεδόν πάντα καλυμμένο με ρούχα, το συγκεκριμένο τμήμα είναι ιδανικό.

4. Το ψηλότερο μέρος του λαιμού

Ένα τατουάζ ακριβώς στο σημείο που τελειώνει η γραμμή των μαλλιών μας, δε θα αλλοιωθεί ποτέ. Επιπλέον, είναι υπέρκομψο.

5. Τα πλευρά

Πονάει, αλλά αξίζει. Το δέρμα των πλευρών μας είναι εκείνο που θα εμφανίσει την ελάχιστη χαλάρωση με το πέρασμα των χρόνων. Πρόκειται για το μοναδικό μέρος του κορμού που δε θα αλλοιωθεί.

6. Οι ώμοι και οι γάμπες

Το δέρμα στις συγκεκριμένες περιοχές παραμένει σφιχτό για χρόνια. Άρα, η μορφή του τατουάζ μας δεν πρόκειται  να αλλάξει για πολύ καιρό.

Και τώρα, ας προχωρήσουμε στις όχι τόσο καλές επιλογές:

1. Η κοιλιά

Ο λόγος είναι προφανής: Μία εγκυμοσύνη αρκεί για να παραμορφώσει το τατουάζ μας, άλλοτε σε μικρότερο και άλλοτε σε μεγαλύτερο βαθμό.

2. Οι καρποί

Επειδή το δέρμα στη συγκεκριμένη περιοχή είναι ακριβώς επάνω στο οστό, ένα τατουάζ είναι δύσκολο να «θρέψει». Μακροπρόθεσμα, ίσως η μορφή του να μην είναι εκείνη που επιθυμούσαμε στην αρχή.

3. Τα δάχτυλα των χεριών

Εκτίθενται άμεσα στον ήλιο και ταλαιπωρούνται διαρκώς. Θα χρειαστούν αρκετές επαναληπτικές συνεδρίες, καθώς το σχέδιό μας θα ξεθωριάζει εύκολα.

4. Τα αυτιά

Μπορεί να φαίνονται πανέμορφα τον πρώτο καιρό, όμως  η διάρκεια τους είναι περιορισμένη. Τα τατουάζ στα αυτιά θα ξεθωριάσουν με την πρώτη ευκαιρία.

5. Το κάτω μέρος των ποδιών

Αστράγαλοι, πατούσες και φτέρνες είναι τα χειρότερα σημεία που μπορούμε να επιλέξουμε. Τρίβονται διαρκώς στα παπούτσια και θα χρειαστεί να «ξαναπεράσουμε» αρκετές φορές το τατουάζ μας, καθώς θα περνάει ο καιρός, καθώς θα το δούμε να εξαφανίζεται.

 

Διαβάστε επίσης: 9 παράξενες συνήθειες που όλοι έχουμε και δεν το παραδεχόμαστε

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα