UPDATE #NOW

5 πράγματα που δείχνουν ότι το εργασιακό σας περιβάλλον είναι τοξικό


The Jennettes

29 Ιουλίου 2018

bruce-mars-585709-unsplash.jpg

Όταν βρισκόμαστε στο χώρο εργασίας μας, θέλουμε να είμαστε όσο αποδοτικοί γίνεται και να δρούμε με ταχύτητα. Πολλές φορές, ενώ έχουμε όλη την καλή διάθεση να ολοκληρώσουμε κάθε project που μας ανατίθεται, απλώς δεν μπορούμε να το κάνουμε γιατί κάτι μας εμποδίζει, αλλά δεν καταλαβαίνουμε τι. Συχνά, αυτό οφείλεται στους ανθρώπους που μας περιτριγυρίζουν που, όσο κι αν δε θέλουμε να το παραδεχτούμε, μπορεί να γίνουν τοξικοί.

Πώς θα το καταλάβουμε;

1. Οι συνάδελφοί μας δουλεύουν ατομικά

Είναι πεισματάρηδες και κρατούν αμυντική στάση απέναντί μας. Φέρονται σαν να τα γνωρίζουν όλα καλύτερα από τους υπόλοιπους, ενώ πάντα έχουν μία υπόδειξη να μας κάνουν. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να δείξουν πόσο ανώτεροι είναι, με αποτέλεσμα κανείς να μη θέλει να συνεργαστεί μαζί τους. Έτσι, όταν αναλαμβάνουμε μία εργασία με τέτοια άτομα την ολοκληρώνουμε με το χειρότερο δυνατό τρόπο.

2. Οι συνάδελφοί μας μιλούν άσχημα ο ένας για τον άλλο

Ξαφνικά, αισθανόμαστε ότι ξαναβρισκόμαστε στο Γυμνάσιο, με τον ένα μαθητή να κακολογεί τον άλλονν πίσω από την πλάτη του. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο το να χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι τα χειρότερα λόγια για να περιγράψουν τον προϊστάμενό τους - ή οποιονδήποτε άλλον που μπορεί να φανεί ίσως πιο αποδοτικός από εκείνους.

3. Δεν μπορούμε να βασιστούμε στα μέλη της ομάδας μας

Χάνουν διαρκώς προθεσμίες, φεύγουν νωρίτερα και φτάνουν με καθυστέρηση στο γραφείο και ταυτόχρονα παραπονιούνται για τον φόρτο εργασίας τους. Γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να τους εμπιστευτούμε, αλλά αναγκαζόμαστε να συνυπάρχουμε μαζί τους.

4. Οι υπάλληλοι είναι αρνητικοί απέναντι στην αλλαγή

Ο κόσμος εξελίσσεται διαρκώς. Αυτό θα έπρεπε να κάνουμε κι εμείς μαζί του, όμως είναι αδύνατο όταν δουλεύουμε με ανθρώπους που θεωρούν ότι η αλλαγή σε οτιδήποτε θα οδηγήσει σε αποτυχία.

5. Οι προϊστάμενοί μας δεν αναγνωρίζουν ότι υπάρχει ζωή και εκτός γραφείου

Κανείς δεν υποχρεούται να θυσιάζει την προσωπική ή την οικογενειακή του ζωή για χάρη της δουλειάς.Θα έπρεπε, λοιπόν, να είναι κατανοητό ότι ένας άνθρωπος που εργάζεται 50 ώρες την εβδομάδα δε χαίρεται να μαθαίνει ότι ο ανώτερός του τον θέλει διαθέσιμο κάθε μέρα, όλη μέρα, σε περίπτωση που συμβεί κάτι απρόοπτο.

 

Διαβάστε επίσης: Τι μπορούμε να κάνουμε όταν δουλεύουμε σε τοξικό περιβάλλον

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα