UPDATE #NOW

Εντόπισαν μετά από 60 χρόνια χάρη στο Facebook χαμένο σκιέρ στις Άλπεις


30 Ιουλίου 2018

capture.jpg

Ένα μυστήριο που έμενε χωρίς απάντηση για χρόνια λύθηκε όταν οι ιταλικές Αρχές ζήτησαν πληροφορίες μέσω του κοινωνικού δικτύου

Τα λείψανα ενός γάλλου σκιέρ που είχε χαθεί στις Αλπεις, στο όρος Μάτερχορν, ταυτοποιήθηκαν μετά από περισσότερο από 60 χρόνια, χάρη σε αίτημα για παροχή πληροφοριών μέσω του κοινωνικού δικτύου.

Για χρόνια οι ιταλικές Αρχές δεν είχαν καμία ένδειξη για την ταυτότητα του άνδρα που είχε πεθάνει πριν από δεκαετίες και για αυτό αποφάσισαν να δουν αν μπορούν να λύσουν το αίνιγμα μέσω Διαδικτύου – πράγμα που έγινε αρκετά εύκολα. Η ιστορία αρχίζει το 2005 όταν είχαν βρεθεί ανθρώπινα λείψανα και εξοπλισμός σκι σε ύψος 3.100 μέτρων στις Αλπεις, στις πλαγιές του Μάτερχορν και σε έδαφος της Ιταλίας κοντά στα σύνορα με την Ελβετία.

Οι ιατροδικαστές είχαν εκτιμήσει τότε ότι ήταν περίπου 30 ετών με ύψος 1,75 μέτρα και ότι πέθανε μάλλον την άνοιξη. Βρέθηκαν ακόμη γυαλιά, ένα ρολόι και κομμάτια από πουκάμισο με κεντημένα αλλά δυσδιάκριτα αρχικά. Η ποιότητα των ξύλινων και γαλλικής κατασκευής σκι έδειχνε ότι ο άνδρας είχε καλή οικονομική κατάσταση. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.