UPDATE #NOW

#petsandthecity: Ξέρεις τι κάνει το κατοικίδιό σου όταν λείπεις;


8 Αυγούστου 2018

sarandy-westfall-603305-unsplash.jpg

Άλλοι υποθέτουν, άλλοι ανακαλύπτουν, άλλοι -ακόμη πιο προνοητικοί- μπορεί να βάλουν και κάμερα. Εσύ όμως ξέρεις τι κάνει το κατοικίδιό σου όταν λείπεις;

Προκειμένου να εξασφαλίσεις ότι το κατοικίδιό σου δε στρεσάρεται ή βαριέται με την απουσία σου από τον κοινό σας χώρο καλό θα ήταν να φερθείς έξυπνα και να του οργανώσεις τη μέρα ώστε να είναι πλήρως απασχολημένο τις ώρες που δεν θα κοιμάται!

Έτσι θα έχεις και πιο ευτυχισμένο κατοικίδιο αλλά και πιο  τακτοποιημένο σπίτι χωρίς ζημιές-πολλές από αυτές ανεπανόρθωτες!

Βήμα 1ο Δημιούργησε το σπίτι –παιδότοπο!

Άφησε σκόρπια ή και κρυμμένα πίσω από εύκολα σημεία ανεύρεσης παιχνίδια που θα του κρατήσουν το ενδιαφέρον. Παιχνίδια που γεμίζουν με τροφή ή λιχουδιές αλλά και ειδικά παιχνίδια με προσελκυστικές ουσίες είναι τα βέλτιστα.

Διαβάστε εδώ: Για να τα πάτε καλά: Tί δεν πρέπει να κάνεις ποτέ στη γάτα σου

Βήμα 2ο Πάρτου παρέα.

Αν νομίζεις ότι είσαι έτοιμος/η για το επόμενο μεγάλο βήμα πάρε στο σκύλο ή στη γάτα σου μία παρέα. Ένα ακόμη σκυλάκι ή μία δεύτερη γάτα θα κρατά το μεταξύ τους ενδιαφέρον αμείωτο και τη... «φλόγα» του παιχνιδιού πάντα ζωντανή!

Βήμα 3ο Ο χαμένος θησαυρός.

Κρύψε μέσα στο σπίτι λιχουδίτσες επιβράβευσης ή ακόμη καλύτερα λιχουδιές που θα το απασχολήσουν για ώρα (π.χ. κόκκαλα, στικς κ.ά.)

Βήμα 4ο Αντί για τη φωνή σου.

Αφήνοντας ανοιχτή την τηλεόραση ,το ραδιόφωνο ή κάποια playlist στον υπολογιστή  το κατοικίδιό σου απολαμβάνει  το ερέθισμα του ήχου που του κρατά συντροφιά.

Tip: Μην τα βάζεις σε πολύ δυνατή ένταση.

Βήμα 5ο Φρόντισε για τα απαραίτητα.

Σε περίπτωση που λείψεις μεγαλύτερο διάστημα από το κανονικό φρόντισε να αφήσεις μία έξτρα μερίδα φαγητού σε κάποια αυτόματη ταϊστρα καθώς και λίγο έξτρα νεράκι, ιδίως το καλοκαίρι που το νερό εξατμίζεται λόγω ζέστης

Από τη Γαρυφάλου Αντωνία

Pet Care & Nutrition Consultant

www.pet-astero.gr

TAGS