UPDATE #NOW

Δυσμορφία του Snapchat: Το νέο ανησυχητικό trend που οδηγεί τους εφήβους σε πλαστικές επεμβάσεις


The Jennettes

14 Αυγούστου 2018

23164638_125292868151153_179986523003813888_n.jpg

Πλέον, οι millennials δεν περιορίζονται απλά στο να αντιγράφουν τους αγαπημένους τους celebrities, αλλά κάνουν πλαστικές επεμβάσεις έτσι ώστε να να επιτύχουν την σωματική "τελειότητα" που βλέπουν στις επεξεργασμένες selfies τους στα social media, σύμφωνα με μία νέα έρευνα. Η επιθυμία του να αλλάξει κανείς την φυσική του εμφάνιση έτσι ώστε να μοιάζει σαν να έχει βάλει φίλτρο στο Instagram ή στο Snapchat θα μπορούσε να είναι σημάδι μίας διαταραχής της ψυχικής του υγείας, την οποία οι επιστήμονες ονόμασαν "Δυσμορφία του Snapchat".

Τα φίλτρα των social media, όπως και τα apps για επεξεργασία φωτογραφιών, δίνουν στους χρήστες τη δυνατότητα να επεξεργαστούν τις selfies τους μέσα σε δευτερόλεπτα - κάνοντας το δέρμα τους να δείχνει αψεγάδιαστο, τα ζυγωματικά τους πιο έντονα, τα μάτια μεγαλύτερα ή τη μύτη μικρότερα - ή, προσθέτουν αυτιά κουταβιού, αιωρούμενες καρδιές ή στέμματα από λουλούδια.

 

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο JAMA Facial Plastic Surgery Viewpoint, ανακάλυψε πως το πρόβλημα αποτελούν apps όπως Snapchat και Facetune, συμπληρώνοντας πως, σύμφωνα με τους χειρουργούς και τους ερευνητές, οι ασθενείς δεν φέρνουν πια φωτογραφίες από celebrities, αλλά φωτογραφίες τους με φίλτρα. "Ένα νέο φαινόμενο ονόματι 'δυσμορφία του Snapchat' έχει εμφανιστεί, όπου οι ασθενείς αναζητούν πλαστικές επεμβάσεις για να τους βοηθήσουν να μοιάζουν όπως ο εαυτός τους με φίλτρα," δήλωσε ο Dr Neelam Vashi, διευθυντής του Boston University Cosmetic and Laser Centre, στην Independent.

"Λίγη επεξεργασία στο Facetune μπορεί να κάνει το δέρμα πιο λείο, τα δόντια πιο λευκά και τα μάτια και τα χείλη μεγαλύτερα. Μόλις ανέβει στο Instagram τα likes και τα σχόλια πέφτουν βροχή".

 

Δείτε ακόμη: 9 φωτογραφίες από το Instagram που δε θα ξεχάσουμε εύκολα