UPDATE #NOW

Barack Obama: Αυτά είναι τα 5 βιβλία που διάβασε το καλοκαίρι


The Jennettes

27 Αυγούστου 2018

20170509_zaf_r103_001.jpg

Ο πρώην Προέδρου των Η.Π.Α. αγαπά πολύ τα βιβλία και αυτό είναι γνωστό, είναι όμως η πρώτη φορά μέχρι σήμερα που γνωστοποιεί μέσω facebook τις προτιμήσεις του. Ο ίδιος εκμεταλλευόμενος τον ελεύθερο χρόνο, που δεν είχε όταν ήταν στο Λευκό Οίκο, απόλαυσε την ανάγνωση. Όπως στο προσωπικό του προφίλ «λατρεύω να διαβάζω το μεσημεράκι ή όταν βρίσκομαι σε διακοπές με την οικογένεια μου».

Ο Barack Obama δεν παρέλειψε να δώσει και μερικές πληροφορίες για την υπόθεση του κάθε βιβλίου.

Οι λίστα του είναι η εξής:

1. Educated, Tara Westlover

« Αποτελεί ένα μνημείο μιας νεαρής γυναίκας, που μεγάλωσε στο Αϊντάχο, σε μια οικογένεια που πάλευε για την επιβίωση και η ίδια πάλεψε για την μόρφωση, ενώ έδειχνε μεγάλη κατανόηση και αγάπη για τον κόσμο που άφηνε πίσω της.»

2. Warlight, Michael Ondaatje

«Τοποθετημένο λίγο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το Warlight είναι ένας στοχασμός για τις τεράστιες επιπτώσεις που έχει που έχει ο πόλεμος.»

3. A House for Mr Biswas, V.S. Naipaul

«Το διάβασα με αφορμή τον θάνατο του Νάιπολ. Είναι ένα βιβλίο που έχει κερδίσει το Νόμπελ για την καλύτερο μυθιστόρημα και αναφέρεται στο πως είναι να μεγαλώνει στο Τρινιντάντ καθώς και στη δοκιμασία της μεταποικιακής ταυτότητας.»

4. An American Marriage, Tayari Jones

«Ένα συγκινητικό πορτρέτο των αποτελεσμάτων που έχει μια άδικη καταδίκη ενός νέου Αφροαμερικάνικου ζευγαριού.»

5. Factfulness, Hans Rosling

«Ένας σπουδαίος διεθνής εμπειρογνώμονας στον τομέα της δημόσιας υγείας, γράφει ένα ελπιδοφόρο βιβλίο σχετικά με τις δυνατότητες για ανθρώπινη πρόοδο όταν επεξεργαζόμαστε τα γεγονότα και όχι τις εγγενείς μας προκαταλήψεις.»

Δείτε επίσης: H Michelle Obama θα παραμείνει ένα "Style Icon"