UPDATE #NOW

Η μπαλαρίνα που δέχτηκε επίθεση για την άρνησή της να φορέσει ροζ καλσόν


The Jennettes

21 Σεπτεμβρίου 2018

yitzhak-rodriguez-781718-unsplash_1.jpg

Η Αμερικανίδα μπαλαρίνα Precious Adams, ανακοίνωσε ότι θα αντικαταστήσει τα ροζ καλσόν της με καφέ - και έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Η απόφαση της Adams προέρχεται από το ότι το ροζ καλσόν καταστρέφει τη χρωματική ενότητα με το μαύρο δέρμα της. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, δεν είχε αμφισβητήσει ποτέ την ενδυμασία. Όταν όμως έγινε επαγγελματίας, τα μέχρι πρότινος αυτονόητα ροζ καλσόν και ροζ παπούτσια, αμφισβητήθηκαν. Η 23χρονη πλέον Adams κατάλαβε ότι το ροζ αλλάζει την αισθητική της συνολικής εικόνας, καθώς αλλοιώνει τη γραμμή του σώματός της. Το ροζ έπαψε να βγάζει πλέον νόημα.

Παρόλο που το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας έχει αποδεχτεί την πρότασή της, οι συντηρητικοί εκπρόσωποι του χώρου αντιτίθενται έντονα. Η επιλογή της Αμερικανίδας έχει χαρακτηριστεί από «λάθος» έως και «προσβολή στην παράδοση του μπαλέτου». Για τους παραδοσιακούς, το ροζ καλσόν αποτελεί μέρος της ουσίας του μπαλέτου.

Για την Adams ωστόσο, έχει μεγαλύτερη σημασία το να δείχνει όσο καλύτερη γίνεται πάνω στη σκηνή. Θεωρεί τον εαυτό της τυχερό που η διευθύντρια του Εθνικού Μπαλέτου της Αγγλίας, Tamara Rojo, υπήρξε τόσο δεκτική στην απόφασή της. Για την Adams, που έχει δηλώσει ότι το χρώμα της έχει παλαιότερα αποτελέσει εμπόδιο για την απόκτηση κάποιων ρόλων, είναι μάλλον ευχάριστο να βλέπει τα πράγματα να αλλάζουν, και τους χορευτές να γίνονται ολοένα και περισσότερο αντιληπτοί ως άνθρωποι και ως μονάδες.

Kάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα