Έχετε προσέξει ότι οι άνθρωποι μεταξύ 20 και 40 ετών, προτίθενται να λύσουν κάθε πρόβλημα με γραπτά μηνύματα, ενώ σπανίως θα απαντήσουν σε τηλεφωνικές κλήσεις;
Μάλλον σε όλους μας αρέσει η επικοινωνία, απλώς δε συμφωνούμε στις μορφές της. Η επικοινωνία είναι δυναμική διαδικασία, και οι τρόποι που επικοινωνούμε μεταξύ μας αλλάζουν συνεχώς. Η γενιά των Millenials δείχνει να σιχαίνεται τις τηλεφωνικές κλήσεις και αυτό μπορεί να επηρεάσει μέχρι και το πώς δουλεύουν οι επιχειρήσεις.
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;
Οι τηλεφωνικές κλήσεις δεν είναι ακριβώς όπως ήταν τη δεκαετία του '80. Μια τηλεφωνική κλήση μπορεί να μας βρει σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου και της ημέρας μας. Το κινητό μας μπορεί να χτυπήσει στο σπίτι, στη δουλειά, στη βόλτα με φίλους, στον ύπνο μας. Κι όταν χτυπάει το τηλέφωνο, μοιάζει σαν κάποιος να έχει υποθέσει αυθαίρετα ότι είμαστε διαθέσιμοι, θέλουμε να του μιλήσουμε ακριβώς εκείνη τη στιγμή και έχουμε χρόνο και ενέργεια να διαθέσουμε σε αυτό.
Για μια γενιά ανθρώπων που έχει μάθει να είναι οnline σχεδόν 24/7, η δικαιολογία της αμεσότητας του τηλεφώνου, δεν υπάρχει. Όσες πιθανότητες έχουμε να ακούσουμε την κλήση, άλλες τόσες έχουμε να δούμε και το γραπτό μήνυμα. Το μόνο πράγμα που μπορεί να το διαχωρίσει, είναι η επιμονή της ειδοποίησης. Ένα μήνυμα θα χτυπήσει μια φορά. Μια τηλεφωνική κλήση θα χτυπήσει δέκα. Ακριβώς για αυτό, η κλήση αποκτά έναν χαρακτήρα επείγοντος και πιεστικού, που αγγίζει τα όρια του άγχους. Όταν ακούμε το κινητό μας να χτυπάει, το μυαλό μας πηγαίνει σε κάτι που δεν παίρνει αναβολή, και σταδιακά αρχίζει και μόνο ο ήχος του κινητού να συνδέεται με την πίεση και την επιτακτική ανάγκη.
Αντιθέτως, οι millenials είναι πολύ πρόθυμοι να συζητήσουν με γραπτά μηνύματα. Γιατί; Γιατί τα γραπτά μηνύματα παίρνουν λίγο χρόνο να συνταχθούν, μπορεί ο κάθε συνομιλητής να τα απαντήσει όποτε μπορεί να διαθέσει χρόνο, δεν είναι παρεμβατικά, και γενικώς δείχνουν να σέβονται περισσότερο και το χρόνο και την ιδιωτικότητα του παραλήπτη τους.
Συμπέρασμα: Αν θέλετε πολύ να ακούσετε τη φωνούλα μας, μπορείτε να μας στείλετε ένα μήνυμα πριν, και να εξασφαλίσουμε την αμοιβαιότητα της ευελιξίας και της άνεσης στην επικοινωνία μας.
Διαβάστε επίσης: Η χαρά του γονιού: εφαρμογή της Google ελέγχει από μακριά τα κινητά παιδιών & εφήβων