UPDATE #NOW

Οι εργαζόμενοι της Google κάνουν στάση εργασίας κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης


1 Νοεμβρίου 2018

20181008_zaa_s197_008.jpg

Σε μια πρωτοφανή διαμαρτυρία και στάση εργασίας κατά της σεξουαλικής παρενόχλησηςστην εργασία προχωρούν σήμερα οι υπάλληλοι της Google στα διάφορα γραφεία του τεχνολογικού κολοσσού ανά τον πλανήτη, ζητώντας την πραγματοποίηση βασικών αλλαγών στον τρόπο που η εταιρεία διαχειρίζεται τις καταγγελίες.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της Google Σουντάρ Πιτσάι έχει ενημερώσει τους υπαλλήλους ότι θα στηρίξει το αίτημά τους να αναλάβουν νομική δράση.

«Αντιλαμβάνομαι την οργή και την απογοήτευση την οποία αισθάνεσθε πολλοί από εσάς», ανέφερε σε email που απέστειλε σε όλους τους υπαλλήλους.

Διαβάστε επίσης: Ένας χρόνος #MeToo: Ποια είναι πραγματικά η δημιουργός του

«Κι εγώ την αισθάνομαι και είμαι απολύτως δεσμευμένος στο να υπάρξει πρόοδος σε ένα ζήτημα που έχει παραμείνει για πολύ μεγάλο διάστημα στην κοινωνία μας...και ναι, και εδώ στην Google».

Η στάση εργασίας που θα πραγματοποιήσουν οι υπάλληλοι της εταιρείας σήμερα θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα στις 11:00 τοπική ώρα αρχής γενομένης από το γραφείο της Google στη Σιγκαπούρη.

Η οργή στην εταιρεία γιγαντώθηκε την τελευταία εβδομάδα όταν έγινε γνωστό ότι ένα υψηλόβαθμο στέλεχος έλαβε αποζημίωση 90 εκατ δολαρίων φεύγοντας από την εταιρεία παρότι υπήρχε, σύμφωνα με την κρίση της Google, μια «αξιόπιστη» κατηγορία για σεξουαλική παρενόχληση που είχε διατυπωθεί εις βάρος του. Ο Άντι Ρούμπιν, γνωστός και ως «ο δημιουργός» του Android, αρνείται τις κατηγορίες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Reader