UPDATE #NOW

Τελικά υπήρχε χώρος για τον Jack στην πόρτα; Ο James Cameron εξηγεί


The Jennettes

23 Νοεμβρίου 2018

112131568titanic-xlarge_trans_nvbqzqnjv4bqlw53-k6pafzwqgbtbadrgm3dx78wskb5htr7nbudsv4.jpg

Δύο δεκαετίες μετά την κυκλοφορία της ταινίας Τιτανικός, ο κόσμος αναρωτιέται γιατί η Rose (Kate Winslet) δεν έκανε χώρο για τον Jack (Leonardo DiCaprio) στην πλεούμενη πόρτα που χρησιμοποίησε για να σωθεί.

Η Winslet έχει μιλήσει πολλές φορές για το θέμα λέγοντας: "Νομίζω πως θα μπορούσε να είχε χωρέσει σε αυτό το μικρό κομμάτι της πόρτας." Έχει σχολιάσει επίσης και τα συναισθήματα σχετικά με το αμφιλεγόμενο τέλος: "Πραγματικά δεν τον νοιάζει για την πόρτα".

Ωστόσο, ο κόσμος συνεχίζει να συζητά το τέλος της ταινίας, ενώ ο James Cameron είχε ερωτηθεί στο παρελθόν σχετικά με το θέμα, σε μία συνέντευξη με το Vanity Fair: "Η απάντηση είναι πολύ απλή γιατί στη σελίδα 147 του σεναρίου ο Jack πεθαίνει," είπε ο σκηνοθέτης. "Πολύ απλό".

"Νομίζω πως είναι λίγο ανόητο που κάνουμε αυτή τη συζήτηση 20 χρίνια μετά. Αλλά δείχνει πως η ταινία κατάφερε να κάνει τον Jack τόσο αγαπητό στο κοινό που τους πονάει να τον βλέπουν να πεθαίνει".

"Αν είχε ζήσει, το τέλος της ταινίας δεν θα είχε νόημα. Η ταινία έχει να κάνει με θάνατο και αποχωρισμό - έπρεπε να πεθάνει. Οπότε είτε ήταν αυτό, είτε μία καμινάδα έπεφτε πάνω του, έπρεπε να πεθάνει. Λέγεται τέχνη, αυτά συμβαίνουν για καλλιτεχνικούς, όχι φυσικούς λόγους".

Ο Cameron σχολίασε επίσης και το Mythbusters την ίδια χρονιά, για το επεισόδιο που δείχνει πως ο Jack και η Rose θα μπορούσαν να είχαν μείνει πάνω στην πόρτα.

"Ας το σκεφτούμε λίγο: Είσαι ο Jack, είσαι μέσα στο νερό που είναι στους -2, ο εγκέφαλός σου παθαίνει υποθερμία. Το Mythbasters σου ζητάει να πας να βγάλεις το σωσίβιό σου, να βγάλεις το δικό της, να κολυμπήσεις από κάτω, να το κολλήσεις εκεί με κάποιο τρόπο έτσι ώστε να μη φύγει μετά από λίγο - πράγμα που σημαίνει πως το δένεις σε -2 βαθμούς και θα σου πάρει 5 με 10 λεπτά, οπότε μέχρι να γυρίσεις πίσω έχεις ήδη πεθάνει. Δεν θα δούλευε," είπε ο σκηνοθέτης.

"Η καλύτερη επιλογή του ήταν να κρατήσει το πάνω μέρος του σώματός του έξω από το νερό και να ελπίσει πως θα τον σώσει κάποια βάρκα πριν πεθάνει."

 

Δείτε ακόμη: 20 ταινίες που κάθε γυναίκα θα πρέπει να δει