UPDATE #NOW

#petsandthecity: 6 τρόποι να προστατέψετε τα κατοικίδιά σας από το κρύο


12 Δεκεμβρίου 2018

mark-zamora-1190108-unsplash.jpg

Κρύο, χιόνι, βροχή μας δοκιμάζουν κάθε μέρα τόσο εμάς όσο και τα αγαπημένα μας κατοικίδια. Παρακάτω λοιπόν σας δίνω τον πληρέστερο οδηγό για να προστατεύσετε τα κατοικίδιά σας και αυτό το χειμώνα.

1. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε γατάκια και σκυλάκια νηπιακής ηλικίας. Τα μωρά είναι συνήθως πιο ευάλωτα στο κρύο-μιας και πασχίζουν περισσότερο να διατηρήσουν τη φυσιολογική θερμοκρασία στο σώμα τους-  γι'αυτό και πρέπει να φροντίσετε να τα έχετε σε μέρος με θέρμανση , να τους παρέχετε κουβερτούλα  ή μια ζεστή φωλίτσα με γούνινη επένδυση αλλά και να τα ντύνετε όταν μπορείτε. Επιλέξτε ζεστά ρουχαλάκια τόσο για μέσα όσο και για εκτός σπιτιού.

2. Σε περίπτωση επαφής με το χιόνι ή με τη βροχή , επιστρέφοντας στο σπίτι πλύνετε και στεγνώστε πολύ καλά το κατοικίδιό σας χωρίς να αφήσετε υγρά μέρη. Έτσι φροντίζετε τόσο να μην κρυώσει αλλά  και αποτρέπετε  ενδεχόμενες μυκητιάσεις που μπορεί να προκληθούν από την υγρασία.

3. Μην αφήνετε τα κατοικίδιά σας ανεπιτήρητα γενικά αλλά και ειδικά κατά τις κρύες ημέρες  σε εξωτερικούς χώρους ή σε εξοχικούς χώρους .Μπορεί να εγκλωβιστούν κάπου και να μην τα δείτε μπαίνοντας στον κίνδυνο υποθερμίας.

4. Μην τα αφήνετε μέσα στο αυτοκίνητο μόνα τους για πολύ ώρα με το κρύο. Το κρύο μπορεί να προκαλέσει το ίδιο κακό με τον καύσωνα.

5. Αυξήστε την ποσότητα της τροφής ώστε να δώσετε έξτρα ενέργεια σε κατοικίδια που κάνουν βόλτα ή και γυμνάζονται έξω στο κρύο. Εκτός από την επιλογή του μεγαλύτερου γεύματος μπορείτε επίσης να προτιμήστε τροφές με λιπαρό κρέας (όπως αρνί) ή ακόμα και τροφές  "ενέργειας/agility"  όπως ονομάζονται ώστε να εξασφαλίσετε ότι το κατοικίδιό σας θα λάβει την έξτρα ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός του για να ζεσταθεί με το κρύο.

Διαβάστε εδώ: Για να τα πάτε καλά: Tί δεν πρέπει να κάνεις ποτέ στη γάτα σου

6. Φροντίστε τα πατουσάκια τους με ειδική προστασία σε μορφή κρέμας .Όλες οι extreme καιρικές συνθήκες όπως είναι το πολύ κρύο ή και η πολλή ζέστη , καταπονούν τα μαλακά μαύρα μέρη της πατούσας, αφυδατώνοντάς τα και προκαλώντας τοπική ξηρότητα που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε μικρές πληγές. Εφαρμόζετε τακτικά την ειδική κρέμα για τις πατούσες προκειμένου να κρατάτε υγιή και ενυδατωμένα τα πέλματα.

Και υπομονή ...κρύο είναι θα περάσει.

Κάθε εβδομάδα απαντώ και σε μία νέα απορία: Στείλτε και μου τις δικές σας απορίες στο [email protected] σχετικά με τη φροντίδα του κατοικιδίου σας και θα χαρώ πολύ να σας απαντήσω σε επόμενο άρθρο μου.

Από τη Γαρυφάλου Αντωνία

Pet Care & Nutrition Consultant

www.pet-astero.gr