UPDATE #NOW

Να γιατί δεν πρέπει να τρώμε το χιόνι!


8 Ιανουαρίου 2019

photo-1506682025334-be4f5a5ac8a1.jpeg

«Μην τρώτε το χιόνι, είναι επικίνδυνο» προειδοποιούν οι επιστήμονες, καθώς αρκετά παιδιά αλλά και ενήλικες δεν διστάζουν να απολαύσουν τη «γεύση» του φρέσκου, αφράτου χιονιού που μόλις έχει πέσει. 

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Environmental Science: Processes & Impacts, το χιόνι καθώς πέφτει απορροφά σωματίδια από την ατμόσφαιρα, τα οποία είναι βλαβερά αν τα καταπιούμε. 

Η αιτία πίσω από αυτή την οδηγία των ειδικών, είναι ότι έχει αποδειχτεί ότι το χιόνι λειτουργεί ως απορροφητικό υλικό για τα μικροσκοπικά σωματίδια που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα και είναι βλαβερά για τον ανθρώπινο οργανισμό, όπως εκείνα από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που τρώτε το χιόνι είναι ουσιαστικά σαν να τρώτε λίγη από τη ρύπανση της πόλης!

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί θα πρέπει να έχετε πάντοτε στο νου σας ότι η βροχή και το χιόνι απορροφούν με την κάθοδό τους προς το έδαφος πολλά επικίνδυνα μικροσωματίδια. Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που η ατμόσφαιρα καθαρίζει μετά από βροχή ή χιονόπτωση.

Διαβάστε περισσότερα για τη μελέτη στο reader.gr