UPDATE #NOW

Αυτός ο άντρας αποδεικνύει ότι το να κλέψεις έναν πίνακα από μουσείο δεν είναι τόσο δύσκολο


The Jennettes

29 Ιανουαρίου 2019

screenshot_20190129-104740.jpg

To 2018 μας έδωσε αρκετό δράμα και αρκετή ίντριγκα σε σχέση με τα έργα τέχνης, και τώρα είναι η σειρά του 2019. Αυτή τη φορά, ένας άντρας κατάφερε να κλέψει έναν πίνακα αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων στο φως της ημέρας.

Ο άντρας εμφανίστηκε στην Tretyakov Gallery της Μόσχας σαν οποιοσδήποτε επισκέπτης, πέρασε την περίμετρο που είχε στηθεί γύρω από το έργο, σήκωσε έναν από τους 120 πίνακες της έκθεσης και διέσχισε τη γκαλερί σαν να κρατούσε χαρτοφύλακα. Στη συνέχεια βγήκε στο δρόμο με το νέο του απόκτημα, χωρίς να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα ή να κουραστεί λίγο -όπως φαίνεται και στο υλικό από τις κάμερες.

Ο πίνακας που κλάπηκε είναι του Ρώσου καλλιτέχνη Arkhip Kuindzhi, ο οποίος είναι αρκετά διάσημος στη Ρωσία και οι πίνακές του έχουν φτάσει να πωληθούν και για πάνω από 3 εκατομμύρια. Ο κλέφτης μοιάζει να είναι αρκετά φιλόμουσος και θαυμαστής του έργου του Kuindzhi, αφού περίμενε τουλάχιστον ένα μήνα πριν κάνει την κίνηση να τον κλέψει, επιτρέποντας στον κοινό να τον θαυμάσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Παραλλήλως, η κλοπή έγινε στην επέτειο των 177ων γενεθλίων του Ρώσου καλλιτέχνη, ενώ ο πίνακας βρέθηκε παρατημένος σε ένα σημείο έξω από τη Μόσχα την επόμενη μέρα, χάρη σε ένα ανωνυμο τηλεφώνημα, χωρίς εμφανείς ζημιές.

Η αστυνομία έχει συλλάβει ήδη έναν ύποπτο, ο οποίος επιμένει ότι είναι αθώος, παρόλο που δεν μπορεί να θυμηθεί που ακριβώς βρισκόταν την Κυριακή που συνέβη το περιστατικό.

Αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζει η ίδια η γκαλερί, η οποία δέχθηκε το δεύτερο χτύπημα στην ασφάλειά της την τελευταία διετία. Πέρυσι, ένας μεθυσμένος επισκέπτης με έναν λωστό, κατέστρεψε έναν αμφιλεγόμενο πίνακα που απεικόνιζε τον πρώτο τσάρο της Ρωσίας. Αντί όμως να βελτιώσει την ασφάλειά της, η γκαλερί αποφάσισε απλώς να περιορίσει την κατανάλωση αλκοόλ. Από οτι φαίνεται η γκαλερί θα αναγκαστεί τώρα να βάλει συναγερμούς στα έργα.

Βέβαια, τα memes που θυμίζουν το σκάνδαλο της προηγούμενης χρονιάς με τον αυτοκαταστρεφόμενο πίνακα του Banksy έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#третьяковка #куинджи #айпетри #tretyakovgallery #kuindzhi #aypetri

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ali Suleymanov (@ali_archidesigner) στις

Δείτε ακόμη: Κάντο όπως ο Rembrandt: Καθημερινοί άνθρωποι αναπαριστούν διάσημους πίνακες ζωγραφικής