UPDATE #NOW

Get Naked Australia: Γιατί οι Αυστραλοί φωτογραφίζονται ολόγυμνοι στο Instagram


The Jennettes

11 Φεβρουαρίου 2019

47691210_328827354389110_4995580304221953635_n.jpg

Ένα νέο κίνημα έχει αρχίσει να δημιουργείται από τους νέους στην Αυστραλία, oι οποίοι φωτογραφίζονται ολόγυμνοι στο Instagram.

Όλα ξεκίνησαν από τον λογαριασμό Get Naked Australia, ο οποίος ανέβασε μια φωτογραφία ανθρώπων που παίζουν κρίκετ ολόγυμνοι.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Backyard cricket at its finest! Happy Australia Day everyone! #cricket #backyardcricket #getnakedaustralia #getnakedaustraliaday #itsjustabum @bbl @wbbl

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Get Naked Australia (@getnakedaustralia) στις

Η φωτογραφία μάζεψε χιλιάδες likes και comments ανάμεσα στα οποία ξεχώριζε μια εύλογη ερώτηση: "Γιατί;"

Πρόκειται για ένα κίνημα, το οποίο θέλει τους νεαρούς Αυστραλούς να ποζάρουν στα ομορφότερα μέρη της Αυστραλίας όπως τους γέννησε η μαμά τους. Ο εκπρόσωπος του κινήματος είναι ο 28χρονος Brendan Jones ο οποίος ξεκίνησε να το κάνει αυτό για πλάκα. Η σελίδα απέκτησε σχεδόν 230.000 followers, δημιουργώντας ένα κύμα από παρεμφερείς δημοσιεύσεις.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Looks like there’s been some serious rain up north! How beautiful is this waterfall though! ?? Behana Gorge, North Queensland #waterfall #mothernature #powerful #normalisenudity

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Get Naked Australia (@getnakedaustralia) στις

Κάπως έτσι ο Brendan κατάλαβε ότι άθελά του, το Instagram άρχισε να κυρήττει ένα μήνυμα αποδοχής του σώματος, το οποίο φώναζε "Αυτός είμαι εγώ, σε όλο μου το μεγαλείο!". Δεν πρόκειται φυσικά για κάποιου είδους επιδειξίες. Σύμφωνα με τον Jones, οι άνθρωποι που γίνονται μέρος του κινήματος γινονται γυμνιστές για να αντιδράσουν στα στερεότυπα που αφορούν το σώμα.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο γυμνισμός είναι ιδιαίτερα απελευθερωτικός, πόσο μάλλον για ανθρώπους που έχουν το άγχος της εικόνας τους προς τους άλλους. "Μαθαίνεις να αφήνεις τους φόβους και τις συστολές σου, και μετά από 30 δευτερόλεπτα νιώθεις εντελώς φυσιολογικά".

Το κίνημα έχει εξαπλωθεί αρκετά, με ανθρώπους όλων των ηλικιών, των φύλων και των σωματοτύπων να φωτογραφίζονται σε διάφορα μέρη της Αυστραλίας. Στόχος του Jones είναι να καθιερώσει τον γυμνισμό ως κάτι φυσιολογικό, που δεν είναι άρρηκτα συνυφασμένο με γυμνούς βρώμικους ηλικιωμένους που έχουν ξεμείνει από το Woodstock.

Δείτε ακόμη: Καλλιτέχνης «φωτογραφίζει» τους star μαζί με τον νεαρό εαυτό τους