UPDATE #NOW

«Capernaum»: H συγκλονιστική ταινία που καταγράφει ένα κόσμο άδικο για τα παιδιά


The Jennettes

22 Μαρτίου 2019

capernaoum.jpg

Μπορεί πολλές φορές να ζούμε στο μικρόκοσμό μας αγνοώντας κάποιους άλλους κόσμους που ζουν μια τραγική πραγματικότητα και δεν είναι και τόσο μακριά από εμάς. Αυτό ακριβώς το κενό επικοινωνίας καλύπτει η συγκλονιστική ταινία Capernaum ή οποία γυρίστηκε στις παραγκουπόλεις του Λιβάνου, απεικονίζοντας με ρεαλιστικό τρόπο το πως βιώνουν τα παιδιά αυτή τη δύσκολη καθημερινότητα. Πρόκειται για την ιστορία ενός 12χρονου παιδιού που επαναστατεί στις κακουχίες που έρχεται αντιμέτωπος και παλεύει να βρει ένα τρόπο για να ξεφύγει.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Soo (@dante_soo) on

Ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ, Ναντίν Λαμπακί καταγράφει με ένα «ωμό» τρόπο αλλά τόσο αληθινό όλες τις αντιξοότητες που έχουν αυτά τα παιδιά, βάζοντας τον πρωταγωνιστή να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστή και θέλει να κάνει μήνυση στους γονείς του καθώς τον έφεραν σε ένα κόσμο άδικο. Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης και οι σκληρές εικόνες από άστεγα παιδιά στους δρόμους του Λιβάνου ήταν η αφορμή για να κινηματογραφήσει ένα κόσμο που αγνοεί τα παιδιά του.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sofia Menikou (@sofakimen) on

«Η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρότερη από αυτό που βλέπετε στην ταινία. Η ταινία στηρίζεται σε όσα μάθαμε κατά τη διάρκεια της έρευνάς μας, που κράτησε τέσσερα χρόνια. Γιατί κανείς ηθοποιός μας δεν είναι επαγγελματίας. Όλοι ζούσαν τέτοιες καταστάσεις στην πραγματικότητα. Στην ταινία λένε την ιστορία τους.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @pennycrev1 on

Μια ταινία αρκεί να μας υπενθυμίσει ότι δυστυχώς πολλά παιδιά δεν έχουν τα βασικά αγαθά στη ζωή τους και γνωρίζουν ένα κόσμο άδικο. Η συγκεκριμένη ταινία ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα, ενώ ήταν και μία από τις πέντε ταινίες που διεκδίκησαν το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Δείτε ακόμη:

12 μοντέλα με σύνδρομο Down φωτογραφίζονται και καταρρίπτουν τα στερεότυπα