Δύο μήνες μας χωρίζουν από το καλοκαίρι και τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για τα ελληνικά νησιά όλο και πληθαίνουν. Αυτή τη φορά, σειρά είχε η βρετανική εφημερίδα Guardian που έκανε αφιέρωμα στη Μήλο, γράφοντας τα καλύτερα για το φαγητό της.
Η δημοσιογράφος Amanda Dardanis που επισκέφθηκε το νησί ανακάλυψε μια γαστρονομική σκηνή σε άνθηση. Μπορεί η γειτονική Σίφνος να φημίζεται για τις γαστρονομικές απολαύσεις που προσφέρει, αλλά η Μήλος ακούγεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια για το καλό φαγητό της, αναφέρει η δημοσιογράφος.
Όπως σημειώνεται στο άρθρο, σε όλο το νησί βρίσκεις εστιατόρια με χαρακτήρα, που μαγειρεύουν χρησιμοποιώντας ντόπιες και ολόφρεσκες πρώτες ύλες. Επίσης αναφέρεται πως τα τελευταία χρόνια τα εστιατόρια της Μήλου έχουν γίνει λίγο πιο γκουρμέ, με δημιουργικά μενού μεσογειακής κουζίνας. Ακόμα και στα πιο ακριβά όμως, μπορείς να φας οικονομικά επιλέγοντας μεζέδες και χύμα κρασί, λέει η δημοσιογράφος.
Δείτε ακόμη:
9 backstage φωτογραφίες από το Game of Thrones που καταστρέφουν τη μαγεία