UPDATE #NOW

Ο νέος νόμος του Brunei τιμωρεί με λιθοβολισμό την ομοφυλοφιλία


The Jennettes

4 Απριλίου 2019

peter-hershey-282615-unsplash.jpg

Ενώ οι χώρες του Δυτικού κόσμου κάνουν προσπάθειες για να διασφαλίσουν την αποδοχή της διαφορετικότητας και την ισότητα μέσω νομικού πλαισίου, το Brunei εισάγει έναν νόμο που τιμωρεί την ομοφυλοφιλία με λιθοβολισμό.

Τα νέα μέτρα, τα οποία τίθενται σε ισχύ σήμερα, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα: H μοιχεία και οι ομοφυλοφυλικές σχέσεις τιμωρούνται με λιθοβολισμό, ενώ η κλοπή με ακρωτηριασμό. Η κίνηση έχει ξεσηκώσει τις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας, ενώ η gay κοινότητα του Brunei έχει εκφράσει τόσο το σοκ όσο και το φόβο της για τα "μεσαιωνικά μέτρα".

"Ξυπνάς μια μέρα και συνειδητοποιείς ότι οι γείτονές σου, η οικογένειά σου, ή ακόμα κι εκείνη η γλυκιά ηλικιωμένη κυρία που πουλάει τηγανητές γαρίδες δτην άκρη του δρόμου, δεν πιστεύει ότι είσαι άνθρωπος, ή είναι οκ με τον λιθοβολισμό", δήλωσε ένας gay άντρας από το Brunei στο BBC.

Ο σουλτάνος του μικρού ένθνους μίλησε την Τετάρτη για πιο δυνατά Ισλαμικά διδάγματα.

"Θέλω να δω τις Ισλαμικές διδαχές σε αυτήν τη χώρα να δυναμώνου", είπε ο Σουλτάνος Hassanal Bolkiah. Σημειώνεται πως η ομοφυλοφιλία θεωρείτο ήδη έγκλημα, και μπορούσε να τιμωρηθεί με 10 χρόνια φυλάκιση.

Ο νόμος αφορά κυρίως τους μουσουλμάνους, οι οποίοι καλύπτουν περίπου τα δύο τρίτα του πληθυσμού, αλλα μερικές πλευρές του μπορεί να εφαρμοστούν και σε μη μουσουλμάνους. Η χώρα έχει επίσης διατηρήσει τη θανατική ποινή, αλλά δεν την έχει εκτελέσει από το 1975.

Δείτε ακόμη: 10 celebrities που παραδέχονται ότι είναι gay