UPDATE #NOW

8+1 πράγματα που δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε το κινητό


The Jennettes

19 Ιουλίου 2020

jaelynn-castillo-58131-unsplash.jpg

Ακόμα και το καλύτερο τηλέφωνο δεν μπορεί να γλιτώσει από το να λερωθεί. Λεκέδες και δαχτυλιές μεταφέρονται από τα χέρια και το πρόσωπό μας, και σπανίως αντιστεκόμαστε στο να τους καθαρίσουμε με την άκρη της μπλούζας μας. Κι όμως, συγκεκριμένες τεχνικές καθαρισμού ή καθαριστικά πρέπει να αποφεύγονται, αν θέλουμε να προστατεύσουμε τις πολύτιμες οθόνες μας.

Αυτά είναι τα 9 πράγματα που δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ποτέ για να καθαρίσουμε το τηλέφωνό μας

Χαρτί κουζίνας: Το χαρτί κουζίνας μπορεί να γδάρει την οθόνη σας οπότε κρατήστε το για να καθαρίζετε το γραφείο σας.

Καθαριστικό για τα τζάμια: Το χρησιμοποιείτε για τα τζάμια και τους καθρέφτες οπότε κάνει και για τις οθόνες. Σωστά; Λάθος. Κάποια κινητά έχουν προστατευτικό κάλυμμα το οποίο φθείρεται με το καθαριστικό των τζαμιών, κάνοντας το κινητό ευάλωτο στις γρατζουνιές.

Άλλα καθαριστικά: Μπορεί το καθαριστικό να μην επηρεάζει το τζάμι άμεσα, αλλά όλες οι εταιρειες και οι επιστήμονες προτείνουν να τα αποφεύγουμε στις οθόνες μας, καθώς τα υλικά τους φθείρουν την προστατευτική επίστρωση.

Προϊόντα ντεμακιάζ: Κάποια από τα συστατικά ενός τέτοιου προϊόντος μπορούν να βλάψουν την οθόνη, οπότε καλύτερα να περιοριστούμε σε ένα απαλό ύφασμα με ελάχιστο νερό.

Οτιδήποτε περιέχει αλκοόλ: Σε πολλά καθαριστικά και μαντιλάκια περιέχεται αλκοόλ, το οποίο θα κάνει την προστασία της οθόνης να εξαφανιστεί σε ελάχιστο χρόνο. Μερικές φορές, ακόμα και τα "ασφαλή" καθαριστικά για οθόνες περιέχουν αλκοόλ, παρόλο που δεν είναι καθόλου ασφαλές για τις οθόνες.

Συμπιεσμένος αέρας: Τα τηλέφωνα είναι ευαίσθητα, οπότε ο συμπιεσμένος αέρας μπορεί να τους προκαλέσει κάποια ζημιά, ιδιαίτερα στο μικρόφωνο. Οι περισσότερες εταιρείες συστήνουν να τα αποφεύγουμε.

Σαπούνι για τα πιάτα ή τα χέρια: Όσο απαλά και κατάλληλα κι αν είναι, τα σαπούνια χρειάζονται νερό. Επειδή όμως το νερό δεν είναι ο,τι καλύτερο για το κινητό σας, καλό είναι να παραμείνετε σε κάτι πιο στεγνό ή έστω νωπό.

Ξύδι: Παρόλο που κάποια sites το προτείνουν ως hack, το ξύδι μπορεί επίσης να προκαλέσει πρόβλημα στην προστατευτική επίστρωση. Μπορείτε ωστόσο να το χρησιμοποιήσετε στο κάλυμμα του κινητού, εάν το αραιώσετε με νερό.

Απολυμαντικά μαντιλάκια: Tέτοια μαντιλάκια έχουν μερικές φορές ένδειξη να πλένουμε τα χέρια μας αφότου τα χρησιμοποιήσουμε, οπότε μάλλον δε θα θέλαμε να καθαρίσουμε με αυτά κάτι που ακουμπάει το πρόσωπό μας. Εξάλλου, τα περισσότερα από αυτά περιέχουν αλκοόλ, οπότε καταστρέφουν και το κάλυμμα της οθόνης μας.

Δείτε ακόμη: 9 εντυπωσιακές φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί με κινητό