UPDATE #NOW

5 λαμπραντόρ βοηθάνε τους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Middlesex να αντιμετωπίσουν το στρες


The Jennettes

4 Μαΐου 2019

middlesex-dogs-1.jpg

Πέντε λαμπραντόρ "προσελήφθησαν" στο Πανεπιστήμιο του Μiddlesex με σκοπό να βοηθήσουν τους μαθητές να αντιμετωπίσουν το στρες των εξετάσεων και τη νοσταλγία τους για το σπίτι και την οικογένειά τους. Τα συγκεκριμένα σκυλιά έχουν προπονηθεί ως "βοηθοί καθηγητών", με σκοπό να μειώσουν το άγχος και να αποτρέψουν τους φοιτητές από το να παρατήσουν το πανεπιστήμιο.

Μάλιστα, το κάθε ένα λαμπραντόρ έχει το δικό του προσωποποιημένο σήμα, προκειμένου να θεωρούνται και να αντιμετωπίζονται ως θεμελιώδες τμήμα της διδακτικής ομάδας στο πανεπιστήμιο. Η Fiona Suthers, επικεφαλής των κλινικών τομέων του πανεπιστημίου, είπε: "Είναι δύσκολο να περιγράψεις τον αντίκτυπο του να έχεις έναν σκύλο να κάθεται ξαπλωμένος στη γωνία μιας τάξης. Κυριολεκτικά μπορείς να νιώσεις τα επίπεδα του στρες να μειώνονται. Είναι υπέροχο και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε και να επεκτείνουμε αυτό που κάνουμε".

Αυτή η κίνηση ακολουθεί την είδηση ότι το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας πρόσφερε πρόσφατα στους φοιτητές του την ευκαιρία να βγάλουν βόλτα έναν σκύλο προκειμένου να μειώοσυν το στρες του κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου.

Φωτογραφίες: MiddlesexUni