UPDATE #NOW

Όσα δεν γνωρίζαμε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη


The Jennettes

21 Μαΐου 2019

km.jpg

Ο Κυριακός Μητσοτάκης, αποφάσισε να μιλήσει για την προσωπική του ζωή μέσα από μία τηλεοπτική συνέντευξη και αποκάλυψε πράγματα τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του, που δεν ήξερε μέχρι τώρα κανείς. 

Μεταξύ άλλων είπε:

Για τα παιδιά του Σοφία, Κωνσταντίνο και Δάφνη

«Δεν αισθάνομαι ότι στερήθηκα τα παιδιά μου. Αισθάνομαι ότι έχω δώσει πολλά στα παιδιά μου. Ακόμα και όταν είχαμε οικογενειακές δυσκολίες πάντα ήμουν κοντά στα παιδιά τους»

«Τα παιδιά πρέπει να έχουνε την άνεση να μπορούν να μιλάνε για τις σχέσεις τους, να φέρνουν τους φίλους τους στο σπίτι. Κάνουμε με τα παιδιά μας πράγματα που δεν μπορούσαμε να κανουμε με τους γονείς μας. Αλλάζουν οι εποχές»

- Ο πιο αυστηρός μαζί του πολιτικά είναι ο γιος του Κωνσταντίνος, ο οποίος έχει πάρει και το χιούμορ του παππού του, του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

- «Η κόρη μου, Δάφνη, η μικρότερη, είναι η πιο δικαιολογημένη να έχει παράπονα ως παιδί. Γιατί όταν τα άλλα μου παιδιά ήταν στην ηλικία της Δάφνης, δεν ήμουν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και έτσι ακούω συχνά το “γιατί δεν μπορείς να έχεις μία φυσιολογική δουλειά” ».

 - Η Δάφνη θυμίζει πολύ την μητέρα του Μαρίκα και ένα χαρακτηριστικό της είναι ότι μιλάει δυνατά

- Ως γονείς, με την σύζυγό του Μαρέβα, είχαν πάντα κοινή στάση απέναντι στα παιδιά τους και μάλιστα δήλωσε πως έχει ακούσει πολλή γκρίνια για αυτό. Όταν πρέπει να είσαι αυστηρός με το παιδί, πρέπει να είναι και οι δύο γονείς μαζί.

Για τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

«Ήταν ένας άνθρωπος χαμογελαστός, ευγενής που του άρεσε να βρίσκεται με την οικογένεια του και με αγαπημένους φίλους»

«Ήμουν τυχερός που έζησα τα παιδικά μου χρόνια. Οι πρώτες μου αναμνήσεις είναι αναμνήσεις μίας πολύ δεμένης οικογένειας. Αργότερα την δεκαετία του 80 και στερήθηκα τον πατέρα μου και δεν μπορώ να πω  είχα μία συνηθισμένη εφηβεία »

- Του λείπει ο πατέρας του. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «Μου λείπει ο πατέρας μου. Hμουν τυχερός που τον είχα μαζί μου έως τα 99 χρόνια του, και ήταν καλά. Όσο περνούσε ο χρόνος η σχέση μας γινόταν καλύτερη. Πήρα από αυτόν πολλά πράγματα. Με καμάρωσε πολύ όταν έγινα πρόεδρος της ΝΔ. Σήμερα θα περάσω από Γλυφάδα, θα πάω στην εκκλησία που παντρεύτηκαν να βάλω ένα κεράκι».

Για την μητέρα του, Μαρίκα

«Ηταν πάντα φιλόξενη και καταπληκτική μαγείρισσα».

«Έδωσε έναν μεγάλο αγώνα να στηρίξει τα άτομα με αναπηρία. Μίλησε ανοικτά για το πρόβλημά της αλλά και για τον καρκίνο που είχε στο στήθος σε μία εποχή που το όνομα καρκίνος δεν αναφερόταν».

«Της είχαν πει να μην κάνει παιδιά και έκανε τέσσερα. Από την πολιομυελίτιδα, χρειάστηκε να μείνει τρία χρόνια στον γύψο. Από το γόνατο έως τον λαιμό»

«Η μάνα μου ήταν μία πολύ δυνατή γυναίκα. Ταλαιπωρήθηκε όμως πολύ»

 

Για την σύζυγό του, Μαρέβα και την σχέση τους αλλά και την επιχειρηματική της δραστηριότητα

- «Δεν πιστεύω ότι άμα το γυαλί ραγίσει, δεν ξανακολλάει. Ήμασταν αρκετά χρόνια χώρια, περάσαμε δυσκολίες όπως τα περισσότερα ζευγάρια αλλά είμαστε ξανά μαζί και είμαστε καλύτερα και πιο ώριμοι. Δεχθήκαμε και οι δύο τα σφάλματά μας και η συμβουλή μου είναι ότι οι οικογένειες όσο μπορούν πρέπει να μένουν ενωμένες. Αξίζει πάντα μία ακόμα προσπάθεια για να μένει μία οικογένεια ενωμένη, Οχι γιατί είναι καλό για τα παιδιά, αλλά καμία φορά νομίζει κανείς ότι υπάρχει κάτι καλύτερο αλλά αυτό είναι μια φαντασίωση»

- «Είναι μία επιτυχημένη επιχειρηματίας. Πάλεψε πολύ σκληρά για να υποστηρίξει την εταιρία της η οποία είναι μία μικρομεσαία ελληνική επιχείρηση εξαγωγική. Ακούω κάθε μέρα από πρώτο χέρι τα προβλήματα μιας μικρομεσαίας επιχείρησης. Είναι πολύ τρυφερός άνθρωπος, γίνεται κομμάτια πολλές φορές για να βοηθήσει κόσμο. Δεν θα πω ότι είμαστε μια συνηθισμένη οικογένεια λόγω της δουλειάς μου, αλλά είμαστε μια κανονική οικογένεια.

«Προσπαθώ μια φορά στις 15 να βγαίνουμε ένα βράδυ με τη Μαρέβα να βγαίνουμε οι δυο μας. Ή ακόμα και να πάμε για ποδήλατο ή για τρέξιμο μαζί ή να περπατήσουμε μαζί»

- «Το ζήτημα του κινητού είναι πρόβλημα και για μένα και τη Μαρέβα προσπαθούμε όταν βγαίνουμε να αφήνουμε τα κινητά στην άκρη»

-Του αγοράζει πάντα τις γραβάτες του και έχει πάντα άποψη για τις στυλιστικές του επιλογές.

Για τις αγαπημένες του ασχολίες και τους φίλους του

- «Θα ήθελα να κάνω γυμναστική κάθε μέρα. Ο αθλητισμός είναι πολύ σημαντικός για εμένα. Νομίζω ότι είναι ό,τι καλύτερο και για την ψυχική μας υγεία. Για μένα είναι η καλύτερη εκτόνωση από την ένταση της δουλειάς μου».

Δεν είμαι πολύ του ξενυχτιού, είμαι πιο πολύ πρωινός τύπος. Μ’ αρέσει να ξυπνάω πολύ πρωί. Είναι ήσυχη ώρα»

Γράφει ο ίδιος αρκετά πράγματα από τις ομιλίες του, μόνος του νωρίς τα πρωϊνά

 - Του αρέσει το διάβασμα και ο αθλητισμός.  Είναι φανατικός του Netfilx το οποίο παρακαλουθεί και από το κινητό του.

- Οι πιο κοντινοί του άνθρωποι, οι φίλοι του είναι φίλοι του από τα παιδικά του χρόνια.