UPDATE #NOW

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Έκκληση για την καταπολέμηση μιας από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας


5 Ιουνίου 2019

nikola-jovanovic-631527-unsplash.jpg

Οι ωκεανοί θερμαίνονται, η στάθμη της θάλασσας έχει αυξηθεί, οι κίνδυνοι λειψυδρίας και πλημμυρών πολλαπλασιάζονται, η υπερβολική χρήση πλαστικού πνίγει τον πλανήτη, ενώ σύμφωνα με τον ΠΟΥ (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) πάνω από το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού αναπνέει μολυσμένο αέρα. Και αυτά είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα μας πλήττουν και που δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να αγνοούμε.

Σήμερα και κάθε χρόνο 5 Ιουνίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, είναι η ημέρα για την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης και την εμπνευσμένη δράση για την προστασία του περιβάλλοντός μας. Από τότε που ξεκίνησε το 1974, η εκδήλωση αυτή έχει εξελιχθεί σε μια παγκόσμια πλατφόρμα δημόσιας προβολής, η οποία γιορτάζεται σε περισσότερες από 100 χώρες. Κάθε Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος οργανώνεται γύρω από ένα θέμα που αφορά το περιβαλλοντικό πρόβλημα. Το θέμα για το 2019 είναι η «Ατμοσφαιρική ρύπανση» και η χώρα υποδοχής που επιλέχθηκε για φέτος είναι η Κίνα. Καλούμαστε όλοι να εξετάσουμε πώς μπορούμε να κάνουμε αλλαγές στην καθημερινότητά μας για να μειώσουμε την ποσότητα ατμοσφαιρικής ρύπανσης που παράγουμε και να σταματήσουμε τη συμβολή της στην παγκόσμια υπερθέρμανση και τις επιπτώσεις της στην υγεία μας.

Με αφορμή λοιπόν τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος για το 2019, έφτασε η ώρα να δεσμευτούμε ότι θα σεβόμαστε το περιβάλλον και θα συμμετέχουμε σε εθελοντικές δράσεις με σκοπό την προστασία της θάλασσας, αλλά και ότι θα έχουμε ως στόχο τη διατήρηση του πλανήτη που μας φιλοξενεί.