Πώς να διαγράψετε τις φωτογραφίες σας από το FaceApp αν ανησυχείτε για την ιδιωτικότητά σας

The Jennettes
Παρασκευή 19 Ιούλιος 2019
oleg-magni-lgnv-4-l8la-unsplash.jpg

Tις τελευταίες ημέρες, η εφαρμογή Faceapp που μας επιτρέπει να ρίξουμε μια ματιά στους υπερήλικες εαυτούς μας, έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου. Η εφαρμογή, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί από εκατομμύρια χρήστες, προκάλεσε αρκετές ανησυχίες για την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των δεδομένων των χρηστών, παρόλο που ο ιδρυτής της εξήγησε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Ενώ δεν υπάρχει μια άμεση λύση για να σβήσουμε εντελώς τις φωτογραφίες μας από τους servers της εφαρμογής, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να ξεκινήσει η διαδικασία της εφαρμογής. Αν λοιπόν ανησυχείτε για την ασφάλεια των δεδομένων σας, βεβαιωθείτε ότι θα κάνετε τα παρακάτω βήματα όσο το δυνατόν συντομότερα.

Ανοίξτε την εφαρμογή και πηγαίνετε στην Αναφορά

Σε μια δήλωσή τους στο TechCrunch, οι εκπρόσωποι της εφαρμογής είπαν ότι οι χρήστες πρέπει να πάνε στις Ρυθμίσεις (Settings), να επιλέξουν την υποστήριξη (Support) και μετά την αναφορά (Report a bug).

Κάνετε ένα αίτημα

Μόλις βρεθείτε στον τομέα της αναφοράς, μπορείτε επισήμως να κάνετε ένα αίτημα για να διαγράψετε όλα σας τα δεδομένα σας από τους servers του FaceApp. Σύμφωνα με τη δήλωση της εταιρείας, πρεπει να γράψετε τη λέξη Privacy στο θέμα του αιτήματός σας ώστε η εταιρεία να το βάλει σε προτεραιότητα.

Περιμένετε 
Δυστυχώς, όπως επεσήμανε η εφαρμογή στη δήλωσή της, αυτήν τη στιγμή η εταιρεία έχει γεμίσει με αιτήματα για να διαγράψει τα δεδομένα των χρηστών, οπότε θα χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι να επεξεργαστούν τα δεδομένα. Παραλλήλως, το FaceApp προσπαθεί να δημιουργήσει έναν πιο αποτελεσματικό και γρήγορο τρόπο για να διαγράφονται τα δεδομένα.
 
Διαγράψτε την εφαρμογή

Μόλις κάνετε το επίσημο αίτημά σας για να διαγραφούν τα δεδομένα σας, μπορείτε επίσης να διαγράψετε την εφαρμογή από το τηλέφωνό σας, για να αποφύγετε ανησυχίες σχετικά με το ότι θα λειτουργεί στο κινητό σας ή για να αποφύγετε να την ξαναχρησιμοποιήσετε. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να πάτε πρώτα στις ρυθμίσεις του κινητού σας και να αφαιρέσετε την πρόσβαση της εφαρμογής στις φωτογραφίες σας -και μετά να διαγράψετε την εφαρμογή.

 

TRENDING ARTICLES