Ανακαλύφθηκε η ορμόνη που βοηθάει τον οργανισμό να καταπολεμήσει τον καρκίνο

The Jennettes
Τετάρτη 28 Αύγουστος 2019

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πώς μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό και να βοηθήσουν στη μάχη ενάντια στον καρκίνο. Τα κύτταρα ΝΚ, που θεωρούνται στρατιώτες του ανοσοποιητικού, προλαμβάνουν τόσο την ανάπτυξη όσο και την εξάπλωση των όγκων.

Οι ερευνητές από την Αυστραλία ανακάλυψαν ότι η πρωτεϊνη ακτιβίνη-Α εμποδίζει τα κύτταρα ΝΚ να δράσουν, κι αυτό θεωρείται ένας από τους βασικούς τρόπους τους οποίους χρησιμοποιεί ο καρκίνος για να αναλάβει δράση. Με την χρήση της φυσικής ορμόνης φολλιστατίνης, η ομάδα κατάφερε να περιορίσει τη δράση της ακτιβίνης-Α στο εργαστήριο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μελέτη αυτή "ανοίγει την πόρτα" για τη δημιουργία νέων φαρμάκων τα οποία θα είναι περισσότερο αποτελεσματικά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού απέναντι στον καρκίνο.

Η φολλιστατίνη, η οποία εμπλέκεται στη μυϊκή μάζα και τη δύναμη, έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλει τη «βιολογική δραστικότητα» της ακτιβίνης-Α.

Δεδομένου ότι τα ποσοστά του καρκίνου είναι πάρα πολύ υψηλά τα τελευταία χρόνια, αυτή η είδηση είναι ιδιαίτερα ευχάριστη και σημαντική.