UPDATE #NOW

5 γεγονότα που δεν γνωρίζαμε για την 11η Σεπτεμβρίου 2001


The Jennettes

11 Σεπτεμβρίου 2019

5 γεγονότα που δεν γνωρίζαμε για την 11η Σεπτεμβρίου 2001

"Που βρισκόσουν στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001"; Αυτή είναι μια ερώτηση που οι περισσότεροι ξέρουμε να απαντήσουμε. Τα νέα των καταστροφικών τρομοκρατικών επιθέσεων που έγιναν στις ΗΠΑ έκαναν τον γύρο του κόσμου, βυθίζοντας στην φρίκη εκατομμύρια ανθρώπους.

Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν μια σειρά από αεροπειρατείες κι επιθέσεις αυτοκτονίας, τις οποίες πραγματοποίησαν 19 μέλη της Ισλαμικής εξτρεμιστικής οργάνωσης al-Qaeda, προκαλώντας την χειρότερη τρομοκρατική επίθεση που έχει συμβεί σε αμερικάνικο έδαφος. Δύο αεροπλάνα πέταξαν μέσα από τους διάσημους δίδυμους πύργους, ένα τρίτο χτύπησε το Πεντάγωνο, κι ένα τέταρτο προσέκρουσε στο έδαφος ενός χωραφιού στην Pennsylvania. Πάνω από 3.000 άτομα σκοτώθηκαν από αυτές τις επιθέσεις.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές πληροφορίες για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές.

1. Οι πυρκαγιές έκαιγαν για 99 ημέρες

Mέχρι τις 19 Δεκεμβρίου υπήρχαν ακόμα φωτιές που δεν είχαν σβήσει στο σημείο της επίθεσης.

2. Υπήρξε και τρίτο κτίριο που κατέρρευσε στη Νέα Υόρκη

Ένα κτίριο 47 ορόφων που ανήκε στο συγκρότημα του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου (όπως και οι Δίδυμοι Πύργοι) κατέρρευσε σχεδόν 7 ώρες μετά τους άλλους δύο πύργους.

3. Το ατσάλι από το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου πουλήθηκε και επαναχρησιμοποιήθηκε

Πάνω από 185.000 τόνοι ατσάλι από το σημείο της επίθεσης χρησιμοποιήθηκε σε μνημεία στις ΗΠΑ, αλλά ένα μέρος του πουλήθηκε στην Κίνα και την Ινδία.

4.Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να σκοτώσουν τον Osama bin Laden πριν τις 11/9

Οι ΗΠΑ είχαν κάνει επανειλημμένες προσπάθειες να σκοτώσουν τον αρχηγό της al-Qaeda, Osama bin Laden από το 1998. Πύραυλοι είχαν εκτοξευτεί κατά του στρατοπέδου του αλλά επέζησε μέχρι που τον σκότωση η ναυτική ομάδα SEAL το 2011.

5. Τα θύματα

2,752 άνθρωποι σκοτώθηκαν συνολικά από τις επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων όσων πέθαναν από ασθένειες σχετικές με την επίθεση. Πάνω από 1.000 άνθρωποι που έζησαν ή δούλεψαν κοντά στο σημείο της επίθεσης διαγώστηκαν με καρκίνο που συνδεόταν με τις επιθέσεις.