UPDATE #NOW

H μοναδική στιγμή που νεογέννητο μωρό ακούει τη φωνή του μπαμπά του και χαμογελά


Εύα Καραμπάτσου

24 Σεπτεμβρίου 2019

H μοναδική στιγμή που νεογέννητο μωρό ακούει τη φωνή του μπαμπά του και χαμογελά

Ο Flavio Dantas,από το Rio de Janeiro, ανυπομονούσε να γίνει πατέρας. Ο Dantas συνήθιζε να μιλά κάθε μέρα στο αγέννητο κοριτσάκι του, χωρίς να ξέρει φυσικά τι επρόκειτο να συμβεί τη στιγμή της γέννησης του μωρού του.

Η Tarsila Batista, σύντροφος του Dantas, είπε χαρακτηριστικά ότι «Της έλεγε συνεχώς πως την αγαπάει πάρα πολύ, καθώς χάιδευε την κοιλιά μου». Ο δεσμός μεταξύ μπαμπά και κόρης ήταν πολύ δυνατός από την αρχή. Και αποδείχθηκε περίτρανα όταν η Antonella ήρθε στον κόσμο. Με το που άκουσε τον μπαμπά της να μιλά, αναγνωρίζοντας τον ήχο της φωνής του, άρχισε να χαμογελά.

Ακόμη και όταν ο πανευτυχής μπαμπάς την πήρε για πρώτη φορά αγκαλιά και άρχισε να της λέει όλα όσα της έλεγε αυτούς τους μήνες, η Antonella άνοιξε τα μάτια της και χαμογέλασε.

Η μικρή Antonella γεννήθηκε στις 11 Αυγούστου 2019, την ημέρα που γιορτάζουν στη Βραζιλία τη Γιορτή του Πατέρα. Η μικρή είχε όλο το χρόνο για να συνηθίσει την απαλή φωνή του μπαμπά της. Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, τα έμβρυα αρχίζουν να καταλαβαίνουν τους ήχους από την 16η εβδομάδα. Μέχρι την 26η εβδομάδα, τα έμβρυα αντιδρούν στους εξωτερικούς ήχους και φυσικά μπορούν να ακούσουν τις φωνές των γονιών τους.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/Tarsila.rosa

Δείτε ακόμη: Αυτά τα δίχρονα μωράκια μοιάζουν απίστευτα με διάσημους