UPDATE #NOW

Helen Mirren: H εκθαμβωτική «Μεγάλη Αικατερίνη»


28 Σεπτεμβρίου 2019

Helen Mirren: H εκθαμβωτική «Μεγάλη Αικατερίνη»

«Μεγάλη Αικατερίνη» είναι ο τίτλος της μίνι ιστορικής σειράς που θα προβληθεί σε τέσσερα επεισόδια της μιας ώρας από την ψηφιακή πλατφόρμα HBO και η πρεμιέρα της, στις 21 Οκτωβρίου, αναμένεται με ανυπομονησία από τους θαυμαστές της υπέροχης Ελεν Μίρεν αλλά και γιατί η σειρά έχει όλα τα στοιχεία της υπερπαραγωγής.

Σύμφωνα εξάλλου με την Κλερ Γούντγουορντ, τηλεκριτικό της βρετανικής Telegraph, η οποία παρακολούθησε το πρώτο επεισόδιο στην επίσημη πρεμιέρα της στο Λονδίνο, η σειρά διαθέτει ένα επιπλέον στοιχείο, που συνήθως λείπει από τα μεγάλα δράματα: οι χαρακτήρες της είναι απίστευτα ανθρώπινοι. Η ντέιμ Ελεν Μίρεν είναι συνηθισμένη στους βασιλικούς ρόλους.

Το 1994 υποδύθηκε τη βασίλισσα Καρλότα, σύζυγο του βασιλιά Γεωργίου του Γ’ του Ηνωμένου Βασιλείου, στο ιστορικό δράμα «Η τρέλα του Γεωργίου του Τρίτου» (1994). Επίσης έχει υποδυθεί τη βασίλισσα της Αγγλίας τόσο στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη όσο και στο θέατρο. Μάλιστα το 2006 κέρδισε το Οσκαρ για την ερμηνεία της ως Ελισάβετ Β’ στην ταινία «Η Βασίλισσα» του Στίβεν Φρίαρς.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Protagon