UPDATE #NOW

Ανακαλύφθηκαν 20 νέα φεγγάρια στον Κρόνο και έχουμε όλοι την ευκαρία να τους δώσουμε όνομα


The Jennettes

8 Οκτωβρίου 2019

Ανακαλύφθηκαν 20 νέα φεγγάρια στον Κρόνο και έχουμε όλοι την ευκαρία να τους δώσουμε όνομα

Oι αστρονόμοι ανακοίνωσαν ότι έχουν ανακαλύψει 20 ακόμα φεγγάρια γύρω από τον Κρόνο, φέρνοντας το συνολικό τους αριθμό σε 82 - ο μεγαλύτερος αριθμός φεγγαριών που υπάρχει στο ηλιακό μας σύστημα. Η ανακάλυψη αυτή έγινε από το " Carnegie Institute of Science" και μας δίνει την ευκαιρία να ονομάσουμς τα νέα φεγγάρια μέσα από έναν διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός και θα κλείσει στις 6 Δεκεμβρίου και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Η ανακάλυψη αυτή, έρχεται μόλις έναν χρόνο μετά την ανακοίνωση της ύπαρξης 12 νέων φεγγαριών σε τροχιά γύρω από τον Δία. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα ευρήματα γύρω από τον πλανήτη του Κρόνου υπάρχουν περισσότερα φεγγάρια στην τροχιά του, από τους 79 γνωστούς φυσικούς δορυφόρους του Δία.

Ο Scott Sheppard και η ομάδα του από το "Carnegie Institute of Science" χρησιμοποίησαν το τηλεσκόπιο "Subaru" στη Χαβάη για να βρουν τα φεγγάρια. "Χρησιμοποιώντας μερικά από τα μεγαλύτερα τηλεσκόπια στον κόσμο, ολοκληρώνουμε τώρα την απογραφή των μικρών φεγγαριών γύρω από τους τεράστιους πλανήτες. Παίζουν έναν κρίσιμο ρόλο για να μας βοηθήσουν να καθορίσουμε πώς σχηματίστηκαν και εξελίχθηκαν τελικά οι πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος", είπε χαρακτηριστικά ο αστρονόμος Sheppard. Και πρόσθεσε: "Μελετώντας τις τροχιές αυτών των φεγγαριών μπορεί να αποκαλύψουμε την προέλευσή τους, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες που περιβάλλουν τον Κρόνο, τη στιγμή του σχηματισμού του".

Όλα τα νέα 20 φεγγάρια είναι μικροσκοπικά και έχουν μήκος περίπου 3 μίλια (5 χιλιόμετρα). 17 από αυτά κινούνται γύρω από τον Κρόνο προς την αντίθετη κατεύθυνση από την περιστροφή του πλανήτη.

Δείτε ακόμη: 9 γυναίκες που κατέκτησαν το διάστημα