UPDATE #NOW

Οι Ιταλοί χαράζουν τον δρόμο στο πως θα πίνουμε τα cocktail μας


The Jennettes

9 Οκτωβρίου 2019

Οι Ιταλοί χαράζουν τον δρόμο στο πως θα πίνουμε τα cocktail μας

Τι κοινό έχουν το μπαλέτο, τα τζιν και τα γυαλιά; Όλα αυτά εφευρέθηκαν στην Ιταλία. Τώρα, ένα άλλο ιταλικό σύμβολο, τα μακαρόνια, έρχονται ως μια πιθανή λύση σ' ένα τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα.

Σε μια εποχή που ο κόσμος αναζητά τρόπους για τη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων, τα καλαμάκια από ζυμαρικά μπορεί να είναι μια από τις απαντήσεις. Πρόσφατα, ο GranFabio δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Instagram, παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία που ανέλαβαν ορισμένα μπαρ στην Ιταλία. Δημιούργησε σχεδόν 77 χιλιάδες θετικά σχόλια και το μήνυμα έχει εξαπλωθεί σαν τρελό. Ωστόσο, είναι σαφές ότι όλοι μας πρέπει να εργαστούμε για την αντικατάσταση των πλαστικών, αν θέλουμε πραγματικά να αγκαλιάσουμε τον οικολογικό τρόπο ζωής.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και μία εταιρία "Stroodles" που ανέλαβε την πρωτοβουλία να προμηθεύσει μπαρ στην Ιταλία με ζυμαρικά, ώστε να τα χρησιμοποιούν ως καλαμάκια. Τα καλαμάκια τους διαρκούν μέχρι μία ώρα, είναι άγευστα και μπορούν να πεταχτούν κανονικά χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, όταν τελειώνουν το ποτό τους.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/stroodles

Δείτε ακόμη: Εδώ το shopping σε ταξιδεύει στην Ιταλία