UPDATE #NOW

Οι κορυφαίες τάσεις στα ταξίδια για το 2020


14 Νοεμβρίου 2019

Οι κορυφαίες τάσεις στα ταξίδια για το 2020

Η κλιματική αλλαγή, το φαινόμενο του «υπερ-τουρισμού», η στροφή σε λιγότερο γνωστούς προορισμούς, το ενδιαφέρον για ντόπιες και αυθεντικές εμπειρίες κι άλλοι παράγοντες επηρεάζουν τις ταξιδιωτικές συνήθειες εκατομμυρίων ανθρώπων. Ας δούμε μερικές από τις σημαντικότερες τάσεις στο ταξίδι για το 2020, όπως τις παρουσιάζει το διάσημο ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveller.

Vegan ξενοδοχεία

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν την αποχή από την κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων (μια έρευνα της Sainsbury's που έγινε το καλοκαίρι του 2019 προέβλεψε ότι το 25% των Βρετανών θα είναι χορτοφάγοι ή vegan έως το 2025), η ζήτηση για ξενοδοχεία που εξυπηρετούν την επιλογή αυτή θα αυξηθεί. Είναι θέμα χρόνου να δούμε περισσότερα ξενοδοχεία αποκλειστικά για vegan ταξιδιώτες να ανοίγουν σε όλο τον κόσμο.

Home-tels

Την ώρα που η Airbnb περιλαμβάνει ολοένα και περισσότερα ξενοδοχεία στην πλατφόρμα της και τα ξενοδοχεία προσπαθούν να προσφέρουν αυθεντικές ντόπιες εμπειρίες στους επισκέπτες, μια νέα ορολογία μπαίνει στα ταξίδια μας, τα «home-tels»: χώροι με προσωπικότητα που αποπνέουν μια αίσθηση οικεία και προσφέρουν τις πολυτελείς υπηρεσίες ενός ξενοδοχείου, όπου οι επισκέπτες αντιμετωπίζονται σαν φίλοι και μπορούν να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους μακριά από το σπίτι τους.

Γενεαλογικός τουρισμός

Οι υπηρεσίες ανίχνευσης ρίζας με δείγμα DNA έχουν δημιουργήσει ένα νέο και αυξανόμενο κύμα ταξιδιών. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν να αναζήσουν τις ρίζες τους και να επισκεφτούν μέρη που συνδέονται με την καταγωγή τους. Η πρόσφατη συνεργασία της Airbnb με την εταιρεία 23andMe ενθαρρύνει τους χρήστες της πλατφόρμας να ταξιδέψουν με βάση το DNA τους και να δημιουργήσουν νέους δεσμούς με ανθρώπους, μέρη, ιστορίες και πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο.

Η «ντροπή πτήσης»

Οι φόβοι για την κλιματική αλλαγή οδήγησαν πολλούς ευαισθητοποιημένους σε θέματα περιβάλλοντος ταξιδιώτες να επανεξετάσουν το πόσο συχνά πετούν. Μάλιστα, στη Σουηδία εφευρέθηκε ακόμη και μια νέα λέξη για «την ντροπή που συνδέεται με την πτήση»: flygskam. Σύμφωνα με το Conde Nast Traveller, μέσα στα επόμενα χρόνια, πολλοί ταξιδιώτες θα στραφούν προς το τρένο.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ.