UPDATE #NOW

«Έφυγε» από τη ζωή Leila Janah, ακτιβίστρια και ιδρύτρια του Samasource


The Jennettes

25 Ιανουαρίου 2020

«Έφυγε» από τη ζωή Leila Janah, ακτιβίστρια και ιδρύτρια του Samasource

Σε ηλικία μόλις 37 ετών έφυγε από τη ζωή η Leila Janah, ιδρύτρια και CEO του Samasource. Η Janah ήταν ακτιβίστρια και CEO των Samasource και LXMI, δύο εταιρειών με αποστολή να περιορίσουν την παγκόσμια φτώχεια συμβάλλοντας στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ήταν υπέρ των αλλαγών που επιφέρει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη η χρήση νέων τεχνολογιών, καθώς και της σημασίας της εκπαίδευσης των κοινωνιών στα Νέα Μέσα.

“Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε πως η Leila Janah, ιδρύτρια και CEO του Samasource, έφυγε από τη ζωή μετά από επιπλοκές με την υγεία της που προκάλεσε το επιθηλιοειδές σάρκωμα, μια σπάνια μορφή καρκίνου. Ήταν 37 ετών. Η αφοσίωσή της στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου ήταν απαράμιλλη και τα αποτελέσματα της δουλειάς της θα γίνονται αισθητά για πολλές γενιές. Η απουσία της θα είναι αισθητή κάθε μέρα”, γράφει μεταξύ άλλων η οικογένεια του Samasource στο post που δημοσίευσε μετά τον θάνατό της.

Μια σπάνια μορφή καρκίνου εμφανίστηκε στη ζωή της όταν ήταν 35 ετών, παρότι ακολουθούσε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και έκανε τακτικά check-ups. Μάλιστα η ίδια είχε αναφέρει σε συνέντευξή της πως μέσα από τη δουλεία της είχε έρθει αντιμέτωπη με το περίπλοκο σύστημα υγείας των ΗΠΑ, ωστόσο έμαθε πως έπρεπε να επιμένει. Έμαθε να μην το βάζει κάτω και να συγκεντρώνει όσες περισσότερες διαφορετικές γνώμες μπορεί.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/leilajanah