UPDATE #NOW

Kobe Bryant: «Dear Basketball», η ταινία που του χάρισε το Όσκαρ


27 Ιανουαρίου 2020

Kobe Bryant: «Dear Basketball», η ταινία που του χάρισε το Όσκαρ

Το ποίημα με το οποίο ο Κόμπι Μπράιαντ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση, έγινε animated κερδίζοντας βραβείο Όσκαρ.

Ο Κόμπι Μπράιαντ δεν είναι πια στη ζωή, αλλά η κληρονομιά του θα μείνει για πάντα. Το βραβευμένο με Όσκαρ «Dear Basketball» ανήκει στην παρακαταθήκη του...

To «Dear Basketball», το ποίημα με το οποίο ο Κόμπι Μπράιαντ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση, έγινε μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων, για την οποία πήρε το Όσκαρ το 2018, στην κατηγορία «Best Animated Short Film». Μάλιστα, έγινε ο πρώτος Αφροαμερικανός, αλλά και πρώην παίκτης, που κατάφερε να κερδίσει ένα Όσκαρ σε αυτή την κατηγορία.

Ο Γκλεν Κέιν έκανε... εικόνες το κείμενο του Κόμπι και το αποτέλεσμα ήταν όντως μοναδικό. Στα πέντε λεπτά που διαρκεί η ταινία περιγράφεται η αγάπη του για την πορτοκαλί μπάλα. Από τα πρώτα δειλά βήματα, μέχρι τις αντιξοότητες και την καταξίωση.

«Ως παίκτες, υποτίθεται ότι πρέπει να το βουλώνουμε και να παίζουμε μπάλα, αλλά είμαι χαρούμενος που μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα από αυτό», είχε πει ο Κόμπι την ώρα που πήρε το χρυσό αγαλματίδιο στα χέρια του, «πετώντας» έτσι μπηχτή στην ρεπόρτερ του «Fox Sports», Λάουρα Ίνγκραχαμ, που είχε πει «σκάσε και ντρίμπλαρε» απευθυνόμενη στον ΛεΜπρόν Τζέιμς, μετά από διαμάχη του με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ.