UPDATE #NOW

O Harvey Weinstein καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκιση


11 Μαρτίου 2020

O Harvey Weinstein καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκιση

Ο Harvey Weinstein καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 23 ετών την Τετάρτη σε αίθουσα δικαστηρίου της Νέας Υόρκης. Η υπόθεση του ήταν η αφορμή για την δημιουργία του παγκόσμιου κινήματος #MeToo που ενθάρρυνε τις γυναίκες να μιλούν κατά της σεξουαλικής κακοποίησης.

"Αισθάνομαι πραγματικά μετανιωμένος για αυτή την κατάσταση", δήλωσε ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ.

"Το αισθάνομαι βαθιά στην καρδιά μου, θα ξοδέψω τον χρόνο μου πραγματικά φροντίζοντας και πραγματικά προσπαθώντας να είμαι καλύτερος άνθρωπος."
"Δεν πρόκειται να πω ότι αυτοί δεν είναι μεγάλοι άνθρωποι", ανέφερε επίσης για τις κατήγορους του. «Είχα υπέροχους καιρούς με αυτούς τους ανθρώπους».

Ο Weinstein, 67 ετών, έφτασε στην δίκη του σε αναπηρικό καροτσάκι και χειροπέδες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της New York Times, ο δικαστής της υπόθεσης James Burke θα μπορούσε να επιβάλει ποινή φυλάκισης στον Harvey Weinstein από μόλις 5 ως και 29 χρόνια.
Kαταδίκασε τον Weinstein σε 20 χρόνια φυλάκισης για εγκληματική σεξουαλική πράξη πρώτου βαθμού και 3 χρόνια φυλάκισης για βιασμό τρίτου βαθμού. Οι ποινές θα διαρκέσουν διαδοχικά και περιλαμβάνουν και οι δύο 5 χρόνια εποπτείας μετά την απελευθέρωση.

Η καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν αποτελεί μεγάλο ορόσημο του κινήματος #MeToo.

Οργανώσεις για τα δικαιώματα της γυναίκας, αλλά και οι κατήγοροι του Weinstein πανηγύρισαν την καταδίκη του παραγωγού στο Χόλιγουντ, αποκαλώντας την ως την αρχή για μια νέα εποχή στην γυναικεία ενδυνάμωση.