UPDATE #NOW

#μένουμε_σπίτι #stayhome: Οι επώνυμοι που μετέχουν στον περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού


The Jennettes

13 Μαρτίου 2020

#μένουμε_σπίτι #stayhome: Οι επώνυμοι που μετέχουν στον περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού

«Οι επόμενοι δύο μήνες είναι κρίσιμοι. Τόσο κρίσιμοι, που θα τους θυμόμαστε για πάντα. Πρέπει να είμαστε βραχυπρόθεσμα απαισιόδοξοι, αλλά μακροπρόθεσμα αισιόδοξοι», αναφέρει χαρακτηριστικά για την επιδημία του κορωνοϊού, ο καθηγητής Χριστόφορος Αναγνωστόπουλος.

Γι’ αυτόν τον λόγο το Υπουργείο Υγείας εφάρμοσε μια σειρά από προληπτικά μέτρα που έχουν ως στόχο τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού, ώστε να προστατευθούν κυρίως οι ευπαθείς ομάδες. Είναι όμως και ευθύνη όλων μας να προφυλάξουμε τους ανθρώπους «υψηλού κινδύνου», τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και περιορίζοντας τις επαφές μας με άλλους.

Το πιο αποτελεσματικό από όλα τα μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας του νέου κορωνοϊού είναι να μείνουμε σπίτι. Μένοντας σπίτι, λιγοστεύουμε τις πιθανότητες να νοσήσουμε εμείς οι ίδιοι αλλά και να γίνουμε φορείς του νέου κορωνοϊού, μεταφέροντάς τον σε άλλα άτομα που ίσως κινδυνεύουν περισσότερο.

jenny.gr

Μάλιστα από χθες πολλοί ήταν οι επώνυμοι που συμβούλευσαν να κάνουμε το πιο απλό: #μένουμε_σπίτι και προστατεύουμε τους γύρω μας.

Θοδωρής Αθερίδης

Δημήτρης Μοθωναίος

Μαρία Ναυπλιώτου


Τόνια Σωτηροπούλου

Δανάη Μπάρκα

Μαίρη Συνατσάκη

Αποστόλης Τότσικας

​​​Ευγενία Δημητροπούλου

Σταματίνα Τσιμτσιλή


Ελισάβετ Μουτάφη

Εύα Αντωνοπούλου

Μαρία Κωνσταντάκη


Σμαράγδα Καρύδη

Μαρία Σολωμού

Σάκης Ρουβάς

Βίκυ Σταυροπούλου


Νίκος Μουτσινάς

Γιώργος Χρανιώτης


Βασίλης Ζούλιας

Εβελίνα Παπούλια

Δέσποινα Βανδή