WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο ΠΟΥ χαρακτήρισε τον κορωνοϊό COVID-19 πανδημία


Τζουλιάννα Καρνέζη

11 Μαρτίου 2020

Ο ΠΟΥ χαρακτήρισε τον κορωνοϊό COVID-19 πανδημία

Ο Γενικός Διευθυντής της WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus δήλωσε: «Τις ημέρες και τις επόμενες εβδομάδες αναμένουμε να δούμε τον αριθμό των περιπτώσεων, τον αριθμό των θανάτων και τον αριθμό των χωρών που έχουν πληγεί να ανεβαίνουν ακόμη υψηλότερα." «Aνησυχούμε βαθύτατα τόσο από τα ανησυχητικά επίπεδα εξάπλωσης όσο και από τη σοβαρότητα, αλλά και από τα ανησυχητικά επίπεδα αδράνειας. Επομένως εκτιμούμε πως ο COVID-19 μπορεί να χαρακτηριστεί ως πανδημία ".

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει δημιουργήσει μια εξαβάθμια κατάταξη που περιγράφει τη διαδικασία με την οποία ένας νέος ιός κινείται από τις πρώτες λοιμώξεις στον άνθρωπο σε μια πανδημία.

Η πανδημία ξεκινά με την μόλυνση ζώων από τον ιό, με λίγες περιπτώσεις στις οποίες τα ζώα μολύνουν ανθρώπους και στη συνέχεια φτάνει σε ένα στάδιο στο οποίο ο ιός αρχίζει να εξαπλώνεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και τελειώνει με μια πανδημία, όταν λοιμώξεις από τον νέο ιό έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.