UPDATE #NOW

#stayhome: Οι επιπτώσεις του κορωνοϊού σε δέκα σελίδες ιταλικής εφημερίδας


The Jennettes

17 Μαρτίου 2020

#stayhome: Οι επιπτώσεις του κορωνοϊού σε δέκα σελίδες ιταλικής εφημερίδας

Ο κορωνοϊός, που σαρώνει την Ευρώπη, έπληξε ιδιαίτερα την Ιταλία, όπου ο αριθμός των θυμάτων ξεπερνά πια τα 2.000 και εκείνος των κρουσμάτων τα 27.000 λόγω της ανεύθυνης, όπως καταγγέλλουν οι Αρχές, συμπεριφοράς πολλών πολιτών που έχουν ακόμη κοινωνικές επαφές, παρά τις σχετικές απαγορεύσεις. Είναι πιο επιτακτική από ποτέ, η ανάγκη του #μένουμε_σπίτι, ώστε να μη θρηνήσουμε περισσότερα θύματα και να προστατεύσουμε το σύστημα της δημόσιας υγείας.

Όπως έγινε γνωστό, στο Bergamo της Ιταλίας, που βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας, το κρεματόριο πια λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και υποδέχεται συνεχώς ανθρώπους που έχουν χτυπηθεί θανάσιμα από τον φονικό κορωνοϊό. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι ενώ, πριν έναν μήνα η τοπική εφημερίδα στο Bergamo, “L’ Eco di Bergamo” είχε μία μόνο σελίδα αφιερωμένη στις κηδείες, εδώ και κάποιες μέρες καταλαμβάνουν τουλάχιστον 10 σελίδες.

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, οι κηδείες των ανθρώπων που καταλήγουν από τον φονικό ιό, πραγματοποιούνται κάθε μισή ώρα υπό την παρουσία κάποιες φορές μόνο του ιερωμένου. «Είμαστε αντιμέτωποι με μια έκτακτη ανάγκη, δεν χωρά αμφιβολία. Έχουμε κηδεία κάθε μισή ώρα», λέει ο δημοτικός σύμβουλος Giacommo Angeloni, αρμόδιος για τη λειτουργία του νεκροταφείου της πόλης.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/Washingtonpost